• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Batman'da Suriyelilerin hayat mücadelesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan Suriyeli ailelerin dramı, yürek burkuyor. Güneykent Mahallesi’nde kalan Suriyeli aile, AFAD’a kayıt yaptırmalarına rağmen yaklaşık 2 yıldır kimsenin kendilerine hiçbir yardım etmediğini belirtti.

Güneykent Mahallesi 3122 Sokak No: 11’de kalan Suriyeli bir ailenin reisi Rıfat Yusuf yaklaşık 2 yıldır ülkesindeki iç savaştan başkent Şam’dan kaçıp Batman’a yerleştiğini ifade ederek 6 kişilik nüfusuyla birlikte kendi imkânlarıyla tuttukları kiralık bir evde hayatlarını idame ettirdiklerini söyledi.

Çok zor şartlarda kıt kanaat geçindiklerini dile getiren Yusuf, hayatta kalabilmek için verdikleri mücadeleyi ve yaşadıkları sıkıntıları İlke haber Ajansı’na anlattı.

Hastalığına rağmen ailesine bakıyor

Belinden aşağıya doğru düzenli kan dolaşımı olmadığı için yürümekte zorlanan Yusuf, bir fabrikada çok cüzi bir para karşılığında gece bekçiliği yaparak ailesinin geçimini sağlamak zorunda kalıyor.

Hastalığı yüzünden ayak parmaklarından bazılarının kesilmesine rağmen çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Yusuf, “Hayatta kalabilmek için ailemin geçimini sağlamak zorundayım” diyerek verdiği bu hayat mücadelesiyle görenleri kendisine hayran bıraktı.

14 yaşında evin geçimine yardım oluyor

Geçimlerini doğru dürüst yapamadıkları için okul okuması gerekirken 14 yaşındaki oğlu Muhammed Yusuf’un el arabası işi yaparak ailesinin geçimine katkı sağlamak adına kendilerine yardımcı olduğunu vurgulayan Yusuf, bu sayede hayata tutunabildiklerini kaydetti.

“Ne kömür yardımı, ne de diğer yardımları alabildik”

Batman’a sığındıklarından bu yana AFAD’a kayıtlarının olmasına rağmen kimsenin kendilerine herhangi bir yardımda bulunmadığını belirten Yusuf, yetkililerin duyarsızlığından şikâyetçi oldu.

Yusuf son olarak, “Zor şartlarda geçimimizi yapıyoruz. Belimden aşağıya kadar düzenli bir şekilde kan dolaşımı olmuyor. Bu yüzden ayağımdaki bazı parmaklarım kesildi. Yürümekte zorlanmama rağmen gece bekçiliği yaparak aileme bakıyorum. Burada geçinmek çok zordur. Geldiğimizden beri hiçbir yardım alamadık. Kış geldi ama kömür yardımı alamadık. Bu kışın nasıl ısınacağımızı da bilemiyorum. Yetkililerden sesimizi duymasını istiyorum. Kendilerini bizim yerimize koysunlar.” diyerek sitem etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir