• DOLAR 34.282
  • EURO 37.497
  • ALTIN 2927.442
  • ...
`Başhekim yardımcısı anneyi darp edip, kovdu` iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine çocuğunu götüren anneyi başhekimin odasından kovan Başhekim Yardımcısının, önce anneyi darp ettiği, daha sonra darp edildiğini iddia ederek şikâyette bulunduğu ileri sürüldü.

İddiaya göre İlkin Önal adındaki bayan, 5 yaşındaki hasta çocuğu Eymen Ali Önal için önceden aldığı randevu ile Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü.

Randevu aldığı doktorun izinli olması nedeniyle başka doktora yönelen annenin, bu kez de doktorun ‘Süt iznine çıkıyorum, çocuğuna bakamam’ cevabıyla karşılaştı.
Hasta çocuğuyla ortada kaldığını belirten anne Önal, durumu bildirmek üzere hastanenin Başhekimi Ferhat Korkutata’nın makamına gittiğini ve kapıda 20 dakika bekletildikten sonra görüşebildiğini ifade etti.

Başhekime durumu izah ettiği esnada odada bulunan Başhekim Yardımcısı Betül Öksüz’ün müdahalesiyle karşılaştığını belirten Anne Önal, “Başhekime neden doktor yok diye sordum. Başhekim, bana açıklama yaparken yardımcısı Betül Öksöz, ‘Burası özel oda giremezsin’ deyip kapıyı suratıma kapattı. Tekrar içeri girdiğimde bu kez de güvenlikçilere seslendi. Bana açıklama yapmak zorundasınız dediğimde üzerime saldırdı kolumu tutup sağ parmağımı tırmaladı.”diye konuştu.

“Hastaneden edindiğim bilgiye göre bu kadının ilk vukuatı değilmiş”

Yaşananların ardından Öksöz’ün Jandarmaya şikâyette bulunduğunu ve hastaneden darp raporu aldığını ifade eden Önal, “Kadın hem beni darp etti, hem de gidip darp edildiğini iddia etti ve hakkımda suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine ben de darp raporu aldım. Hastaneden edindiğim bilgiye göre, bu kadının ilk vukuatı değilmiş. Daha önce de benzer olaylara karışmış.” ifadelerini kullandı.

Öksüz: "Asıl mağdur benim"

Başhekim Yardımcısı Betül Öksüz ise iddiaları yalanlayarak asıl mağdurun kendisi olduğunu söyledi. Öksüz, kendisinin saldırıya uğradığını, olayda serçe parmağının kırıldığını dile getirerek, hasta hakkında suç duyurusunda bulunduğu ifade etti.

Hastane Başhekimi Ferhat Korkutata ise, tartışma yaşandığını doğrulayarak, "Olmaması gereken bir olaydı” ifadelerini kullandı.

(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir