• DOLAR 34.261
  • EURO 37.408
  • ALTIN 2921.184
  • ...
Gazetecilerle Muş'un sorunları konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ – Muş Belediye Başkanı Feyat Asya Gazeteciler ile gündemi değerlendirdi. Sabah kahvaltısında gazeteciler ile bir araya gelen Asya, Muş’un gündemindeki birçok soruna dair gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Asya, Muş'ta yapılması gereken çok iş olduğunu belirterek yaşanan en önemli sorunlardan birinin öğrencilerin ulaşım sorunu olduğunu kaydetti. Asya, sorunun çözümü için konuyla çok yakından ilgilendiğini belirtti.

Muş'ta Mevcut iki şehir içi hattın yöneticileri ile bir araya gelerek sorunu çözmeye çalıştığını kaydeden Asya, üniversite öğrencileri için yeni güzergah çalışmalarının gündemde olduğunu fakat, halen bir çözüm bulamadıklarını söyledi.

Gazetecilerin, servis araçlarına ek olarak 40 otobüsün daha ekleneceği konusu gündeminizde mi? sorusuna Asya; "Şu andaki mevcut otobüsler servis yapmaya yeterli sayıda. Sorun genellikle sabah saatlerinde yaşanan yoğunluktan kaynaklanıyor. Servis otobüslerinin sistemli çalışması konusunda tam bir çözüme varamadığımızdan, ulaşım sıkıntısı yaşanıyor. Öte yandan kız öğrencilerin ulaşımı konusundaki önerileri de değerlendiriyoruz. Sabahları kızlar için ayrı bir otobüs servisi yapılmasını planlıyoruz. Fakat bu konuda kız öğrencilerden bize başvurunun yapılması gerekli. Kız öğrencilerimizden yeterli başvuru yapılması halinde bu konuyu da değerlendirmeye alacağız." diye ifade etti.

Kentteki kaldırım işgali sıkıntısına da değinen Asya; "Kaldırımların boşaltılması için belediye olarak bütün çabamızı sarf ettik fakat bir sonuca ulaşamadık. Bu aşamadan sonra kaldırımlar boşaltılmadığı taktirde kamyonlarımızı zabıta ile birlikte gönderip gereken çalışmayı yapacağız. Zor kullanmak istemiyoruz, fakat mecbur kaldığımız takdirde bir çalışmamız olacak. Bu çalışmamız kaldırım işgali yapanların zorlada olsa kaldırımı boşaltması için olacaktır." dedi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir