• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Mersin'de 'Annemle Dinimi Öğreniyorum' projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından onaylanan ve Türkiye'de ilk olarak Mersin'de uygulanmaya başlanan "Annemle Dinimi Öğreniyorum" projesi, Hz. Hamza ve Hz. Eyüp camilerinde başladı.

Proje kapsamında çocuklarıyla camiye gelen anneler, Kur'an-ı Kerim öğrenirken çocukları ise kreş ortamında Kur'an-ı Kerim dersleri alıyor. Ayrıca çocuk eğitimi ve psikolog alanlarında uzman olan eğitmenler tarafından çocuklara dini eğitimler verilirken aynı zaman dua ve ilahiler de öğretiliyor.

Hz. Hamza ve Hz. Eyüp camilerinde devam eden proje sınıflarını ziyaret eden İl Müftüsü Ali Melek, “Annemle Dinimi Öğreniyorum" adlı proje ile çocuk gelişimiyle alakalı formasyona sahip olan Kur’an kursu öğreticilerimizi 4-6 yaş grubu arasında görevlendirerek temel dini eğitimlerini vermeyi arzu ediyoruz” dedi.

İnsanlar maneviyattan uzaklaşması ile olumsuz ortamlarda kendilerini bulacaklarını ifade eden Melek konuşmasına şöyle devam etti: “Peygamber Efendimiz 7 yaşından itibaren çocuklara dinin, namazın öğretilmesini emrediyor. İşte biz de cami ve Kur’an kursu bünyesinde hem anneye dini bir bilgiyi sağlam elden verilmesi hem de çocuklarını emin ellere teslim ederek temel dini bilgilerle kişisel gelişim için ihtiyaç duydukları imkânları cami ve kuran kursu atmosferi içerisinde sunarak projemizi uygulamaya koyduk.”diye konuştu.

Melek, çocukların anneleriyle belli bir eğitim aldıktan sonra onlara cami kültürünün de kazandırılmasını amaçladıklarını belirtti, projede emeği geçen ilçe müftüsü ve öğretmen ile vaizlere, çocukların annelerine ve ailelerine teşekkür etti. (Osman Öksüz- İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir