• DOLAR 34.239
  • EURO 37.318
  • ALTIN 2933.315
  • ...
Diyarbakır polisinden ev baskını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Dün akşam Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü binasına el yapımı bombayla saldırılması sonrası polisin bu gün HDP’lilere yönelik başlattığı ev baskınlarında 12 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmazken, polisin baskınlarının devam edeceği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı Diyarbakır’da yapılan baskınlarda yakalananların isimlerini paylaştı.

 “Bize ulaşan göz altıların isim listesidir” ibaresiyle verilen açıklamada, gözaltı sayısının da daha fazla olması ihtimalinin olduğu belirtilirken, göz altılarla ilgili bilgiler geldikçe basınla paylaşılacağı da belirtildi.

Yapılan baskınlarda gözaltına alınanların isimleri şöyle:

O.S, R.Ç, N.C, M.F.Ç (çocuk Şubede), A.A(Çınar İlçesi’nde gözaltına alındı), S.Ö, M.İ(Karaz’da (Kocaköy İlçesi’nde) gözaltına alındı), M.V.D(Karaz’da (Kocaköy İlçesi’nde) gözaltına alındı), M.Ö(Karaz’da (Kocaköy İlçesi’nde) gözaltına alındı), A.B (Toplu Konut Seyrantepe’de semtinde gözaltına alındı), Ş.Ç (Şehitlik Mahallesi’nde gözaltına alındı), M.Ç (Şehitlik Mahallesi’nde gözaltına alındı)

Hatırlanacağı üzere dün akşam Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü binasının bulunduğu bölgeye gelen yüzü kapalı kişiler tarafından emniyet müdürlüğü binasına saldırı düzenlenmiş ve emniyete bomba atılmıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir