• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2462.34
  • ...
Gaziantep JEMUS sistemi dönemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, düzenlenen basın toplantısıyla Jandarma Entegre Muharebe ve Bilgi Sistemini (JEMUS) tanıttı.

112 Acil Sağlık Müdürlüğü Haber Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök ve 112 Acil Sağlık Müdürlüğü'nden sorumlu Müdür Yardımcısı Dr. Selahattin Avcı ile personeller katıldı.

Gaziantep 112 Acil Sağlık Hizmetleri haberleşmesinde artık Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi kullanılacağını belirten Karakök, “Kurulan bu sistemle kesintisiz ve daha güvenilir bir haberleşme ağı kurulmuş oldu. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin yaptığı tespitlere göre Gaziantep ili genelinde sayısal telsiz kapsama alanının yüzde 98,5 olduğu, Gaziantep 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nin telsiz kullanım oranının diğer illere kıyasla çok daha aktif ve efektif olduğu gözlemlendi. Ayrıca sistem sayesinde iller de birbiriyle kesintisiz iletişim kuracak ve olası doğal afet ve benzeri durumlarda daha hızlı hareket edilmesini sağlayacak. Kapsama alanının tamamında işaret işleme ve hata düzelme teknikleri yardımıyla yüksek ses kalitesi ve performansın artırılması, IP tabanlı veri uygulamaları veya GPS gibi uygulamalar ile kolay entegrasyon, sesin sayısal olarak iletilmesi sayesinde ses kaydı gibi yeni uygulamaların gerçekleştirilmesi gibi imkanlar bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir