• DOLAR 32.588
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2464.412
  • ...
İngiltere Büyükelçisi Kışanak`ı Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Bölgedeki ve kentteki güncel siyasi gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere İngiltere Büyükelçisi Richard Moore ve Politika ve İnsan Haklarından Sorumlu Ataşe Nadya Hashmi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ziyarette bulundu. İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Eşbaşkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı tarafından karşılandı.

Ziyarette konuşan İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, en son 1990’da geldiği Diyarbakır’da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Daha sonra konuşan Gültan Kışanak ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yerel yönetimlerdeki eş başkanlık sistemini anlattı. Kışanak, "90 yıllık cumhuriyet tarihinde kadınların seçme ve seçilme hakkı olmaktadır.

Ancak temsiliyet çok düşüktür. Yerel siyaseti genel siyasetten daha çok önemsedik. Genel yönetimde kadınların parti yönetiminde karar mekanizmalarına alınmayabildiklerini ancak yerel seçimlerde her alanda direkt karar alma süreçlerinin içerisinde olduklarıdır" dedi.

Görüşmenin ardından eşbaşkanlar, İngiltere Büyükelçisi`ne üzerinde çiftbaşlı kartal sembolünün bulunduğu bir tablo hediye etti. (İHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir