• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
Metin Kaplan`a Yönelik Yargı Zulmü Bitmek Bilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Ergenekon ve Balyoz davası sanıkları cezaevinde kaldığı dönemde rahatsız olduklarını iddia ederek hastane odalarında rahatça kalırken, uyduruk suçlarla 10 yıldır cezaevinde bulunan Metin Kaplan, prostat ameliyatı olması gerektiği halde yedi aydır cezaevinde bekletiliyor.

HASTANE ‘AMELİYAT’ DEDİ AMA...

Metin Kaplan, yaklaşık yedi ay önce kaldığı cezaevinde rahatsızlanarak İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü’ne gönderildi.

Doktorlar Metin Kaplan’ın prostat ameliyatı olması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Ancak hastane yönetimi sırada hastaların olduğunu öne sürerek Metin Kaplan’a ameliyat tarihi vermedi. Hastane yönetimi aradan geçen altı ay aradan sonra Metin Kaplan için ameliyat sırasının geldiğini bildirdi. Ancak aradan bir ay geçmesine rağmen hastane yönetimi ile cezaevi yönetimi arasındaki iletişim kopukluğundan dolayı Metin Kaplan halen ameliyata alınmadı.

ÇELİK: BİR SOLCU OLSAYDI…

Muhammed Metin Kaplan’ın avukat Halit Çelik, söz konusu problemin hastane yönetimi ile cezaevi yönetiminin sergilemiş olduğu umursamazlık ve ciddiyetsizlikten kaynaklandığını söyledi.

“Bizi ameliyat için altı ay bekleten hastane yönetimi, yaklaşık bir ay önce Metin Kaplan’ın ameliyat sırasının geldiğini belirterek, hastayı getirmemiz gerektiğini söyledi. Ben Metin Kaplan’ın avukatı olarak cezaevinin müdür yardımcısıyla görüşüyorum ama müdür yardımcısı hiç umursamıyor” diyen Halit Çelik, “Cezaevi yetkilileri hastaneyi arayıp da hastayı gönderelim mi, demiyor. Hastane de hastanın getirilmesini bekliyor. Hem hastane hem de cezaevi yönetiminde bir umursamazlık, ciddiyetsizlik var. Söz konusu bir solcu olsaydı bu böyle olmazdı” dedi.

DİKKATE DEĞER BİR AYRIMCILIK VAR

Metin Kaplan’ın aynı zamanda kanser hastası olduğunu da söyleyen Halit Çelik, “Metin Kaplan kanser hastası olduğu için yeniden yargılama ve tahliye istedik ancak kabul edilmedi. Biliyoruz ki, eşdeğer vakalarda bu tip talepler kabul edilmiş ve tahliyeler sağlanmıştı. Bu ayrımcılığı da dikkate değer bir durum olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

İDDİALAR ÜZERİNDEN 17.5 YIL CEZA ALMIŞTI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 75. yılı kutlama törenleri sırasında Anıtkabir’e patlayıcı yüklü uçakla kamikaze dalışı yaptırmayı planladığı, Beyazıt Camii ve Fatih Camii’ni kana bulayacakları iddia edilen Cemalettin Kaplan’ın oğlu Metin Kaplan, elde hiçbir somut belge olmadan ‘Anayasal düzeni silah zoruyla yıkmaya teşebbüs etmek’ten yargılanmış ve ‘ölünceye kadar sürmek şartıyla müebbet ağır hapis’ cezasına çarptırılmıştı. Ancak Yargıtay bu kararı bozmuş ve yapılan yeniden yargılamada Kaplan, 17.5 yıl hapse mahkum edilmişti.

“İntihar dalışı” yapacağı iddia edilen cemaat üyelerinde ise, sadece “3 adet piknik tüpü” ele geçirilmişti!

Kaynak : Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir