• DOLAR 32.465
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2453.279
  • ...
Şırnaklı bedensel engelli gencin örnek  azmi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak’ın İdil ilçesi Tepeköy’de yaşayan 13 yaşındayken geçirdiği elektrik kazası sonucu her iki kolunu kaybeden Feyzullah Aşkın (26), örnek hayatı ve yaşama azmiyle herkesin takdirini topluyor. Köyün çanak antenlerini tamir eden, traktör kullanıp  çift süren Aşkın, köyün futbol takımının değişmez oyuncusu durumunda.

13 yaşında elektrik akımına kapıldı iki kolunu kaybetti

İdil İlçesi Tepeköy de 13 yaşında çobanlık yaparken taşıdığı demir borunun yüksek gerilim hattına teması sonucunda akıma kapılarak ağır yaralanan Aşkın, iki kolunu dirseğinin üst tarafından kaybetti.

Yaklaşık 4 yıl süren tedavisinin ardından hayata sımsıkı sarılan Aşkın, örnek azmi sayesinde, gündelik yaşamını her yönüyle kendi başına yaşamaya başladı.

Aşkın, sabahın ilk ışıklarıyla beraber evcil hayvanları yemledikten sonra, traktörle bahçede çalışıp ev işlerinde babasına yardım ediyor.Kolları olmamasına rağmen, cep telefonu, bilgisayar  ve diğer teknolojik aletleri maharetle kullanıyor, ayrıca köydeki bütün çanak antenleri kurup tamiratını da gerçekleştiriyor.

“4 yıl çok büyük zorluklar yaşadım”

Köydeki futbol takımının değişmez oyuncularından olan Aşkın, ‘’İki kolum yok ama, rahat yaşıyorum, hayatımdan memnunum’’ diyerek bedensel engellilere örnek tavır sergiliyor.


Kazadan sonra kollarının kesilmesinden sonra 4 yıl süren tedavi nedeniyle çok zor günler geçirdiğini, çok büyük sıkıntılara rağmen, hayata küsmediğini belirten Aşkın, “Engelli olan arkadaşlar hayata küsmesin, iki kolum yok ama, rahat yaşıyorum. Sadece yemek yerken sıkıntı çekiyorum. Onu da kardeşim ve annem veriyor.”diye konuştu.

Aşkın, en büyük ihtiyacının protez kol olduğunu ancak, fiyatının yüksek olması nedeniyle alamadığını kaydederek, ‘’Protez kollar için yaklaşık 500 bin liraya ihtiyaç var. Ancak maddi imkanlarımız olmadığı için alamıyorum. Bunun için hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyorum” ifadesini kullandı.

“Namaz kılıyor, Kur’an okuyor  ve camiye gidiyor”

Annesi Şerife Aşkın da, kazanın ardından oğlunun yaşama sımsıkı sarıldığını  ve büyük çaba sarf ederek bugünlere geldiğini belirterek , “Feyzullah gündelik işlerini yapabiliyor, fakat protez kolları olmadığından tek başına yemek yiyemiyor. Ben yemeğini yediriyorum, bazen kardeşleri yediriyor. Protez kolu olsa, yemeğini rahatlıkla yiyebilir.Ayrıca Feyzullah çok iyi bir evlat. Diğer çocuklarımdan daha iyidir.Ondan çok memnunum. Namaz kılıyor, Kur’an okuyor  ve camiye gidiyor. Allah herkese onun gibi bir evlat nasip etsin.” diye konuştu.

“Kendisi bize araç sürmeyi öğretti”

Köy öğretmeni Abdullah Gök ise,  Feyzullah’ın örnek hayatının bütün bedensel engellilere örnek olması gerektiğini belirterek, “Feyzullah kardeşim köyün iftiharıdır. Kendisi bize araç sürmeyi öğretti.Çift sürme zamanı gelince, onu çağırırım, tarlamızı traktörle o sürer.Maç yapacağımız zaman, takımın değişmez elemanlarındandır. İlk başlarda maç yapacağımız insanlar, ‘Bunu neden getirdiniz?’ derlerdi. Şimdi ise ‘O gelsin’ diyorlar. Her şeyde olduğu gibi, futbolda  da maharetli. Bütün bedensel engelliler onu örnek alsın. Onun gibi hayata küsmesinler, hayata sımsıkı sarılsınlar” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir