• DOLAR 34.253
  • EURO 37.641
  • ALTIN 2871.618
  • ...
`Katiller hala yakalanmadı!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, PKK/HDP yandaşları tarafından vahşice katledilen şehitler için şehadetlerinin 40’ıncı gününde kabirleri başında anma programı düzenledi.Yeniköy Mezarlığı’ndaki programla ilgili İLKHA’ ya açıklamalarda bulunan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Başkan Yardımcısı Cemil Cahit Ünsal, “Faillerin yakalanması hususunda Devletin attığı adımları yeterli ve samimi bulmuyoruz.”diyerek yetkililer tarafından gerekenlerin yapılmadığını dile getirdi.

Yapılan program hakkında bilgi veren Ünsal, “Şehitlerimizin, şehadetlerinin 40. gününde bir program düzenledik.  Biz Müslümanlar olarak şehitlerimize karşı olan vefamızı bir kez daha yerine getirdik. Allah-u Teâlâ bu etkinliğe katılan herkesten razı olsun.”dedi.

Katillerin halen yakalanmamış olmasını eleştiren Ünsal, “Öncelikle şehit ailelerinin vicdanlarının rahat olması açısından ve Müslüman camiaların vicdanlarının rahat olması açısından bu vahşeti yaşatanların biran önce bulunup gereken cezalarını çekmelerini temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Faillerin bulunması ile ilgili bir takım söylemlerin olduğunu fakat bunu yeterli bulmadıklarını açıklayan Ünsal, “Niye? diye sorarsanız, gördüğümüz kadarıyla Devlete karşı yapılan bir suçta failler hemen yakalanıyor. Demek ki Devletin bu imkânları var. Oysaki şehitlerimizin şehadetlerinden tam 40 gün geçti, kendi söylediklerine binaen söylüyoruz. ‘Failler belli, onları tutuklayacağız’ diyorlar fakat herhangi bir adım attıklarını görmüyoruz. Dolayısıyla söylemlerinde samimi bulmuyoruz.”diye belirtti. (M. Zeki Aygur/Ali Fidancı -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir