• DOLAR 34.234
  • EURO 37.476
  • ALTIN 2873.2
  • ...
Ağrı'da Arıcılık Sempozyumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı’da arı kışlatması ve arıcıların yaşadığı sorunlar ve çözümleri konulu Arıcılık Sempozyumu yapıldı. Ağrı Barosu toplantı salonunda gerçekleşen programa; Ağrı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran, ATSO Başkanı Saim Alpaslan, Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, Baro Başkanı Ali ArtuK, TKDK Koordinatörü Ali Haydar Yiğit, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr Cengiz Erkan, Arıcılar Birliği Başkanı Erol Kılıç ve çok sayıda arı yetiştiricisi katıldı.

Sempozyumda; Ağrı’daki arı yetiştiricilerine tarımsal danışmalık hizmeti veren Necla Demir arıcılık konusunda kısa ve uzun vadede oluşturacakları hedefler hakkında bilgiler verdi. Arıcılar Birliği Başkanı Erol Kılıç ise Ağrı’da mevcut arıcılık hakkında konuşmasını yaparak markalaşan arıcılık faaliyetini anlattı.

Üç saat süren sempozyum, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Erkan tarafından arı yetiştiriciliği ve kışlatması hakkında bilgilendirme sunumu, soru ve cevaplarla devam etti. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir