Bursa'nın yeni logosuna eleştiri
Bursa Akademik Odalar Birliği, Bursa logosu hakkında basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, logo ve sloganın belirlenmesinde Bursa halkının ve kent bileşenlerinin görüş ve önerisinin alınmadığı belirtildi.
BURSA- Bursa Akademik Odalar Birliği, 14 Kasım Cuma günü Bursa’nın yeni logosu hakkında basın açıklaması düzenledi.
BAOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra çok sayıda akademik odanın temsilcisi katıldı.
Basın toplantısı sonunda Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Şimşek,yeni tasarladıkları Bursa Logosuna ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda Bursa’nın bugününü hicveden Başkan Can Şimşek, “Bitik Şehir” adlı logo çalışmasının, Bursa kentini lale figürü olan logodan daha iyi yansıttığını vurguladı.
Basın açıklamasını Bursa Akademik Odalar Birliği dönem sözcüsü Necla Kaplan Yörüklü yaptı. Açıklamasında Yörüklü şu ifadelere yer verdi;
“Bilindiği gibi Bursa Akademik Odalar Birliği, 28 akademik meslek odasından oluşan ve amacı mesleklerimizin geliştirilmesine, kentimize, halkın yararlılığına olan her konuda, merkezi ve Yerel Yönetimler, Kamu ve Özel Sektör Kuruluşları, Üniversite ve Demokratik Kitle Örgütleriyle; insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda iletişim ve işbirliğini geliştirmek olan bir birliktir.”
22 Ekim tarihinde Bursa Valiliği kentin yeni logosu ve sloganının tanıtımını gerçekleştirdiğini hatırlatan Yörüklü, “Bursa Akademik Odalarımızın yaptığı değerlendirmeye göre, Gerek logo ve sloganın belirlenmesinde Bursa halkının ve kent bileşenlerinin görüş ve önerisinin alınmayışı ve gerekse Bursa Valiliği tarafından Akademik Odalarımıza gönderilen 27.10.2014 tarihli Genelgeyle söz konusu Bursa Şehir Logosunun içselleştirilmesi amacıyla tüm yazışmalarımızda, binaların girişlerinde bayrak direklerinde kullanılması için 31 Ekim 2014 tarihine kadar süre verilmesi, şehir logosu olmayan yazışmaların imzalanmayacağının belirtilmesi tavrı dayatmacı bir tavır olarak görülmektedir. Zaten oldu- bitti sürecinden sonra kent konseyinde ‘Bursa Konuşuyor.’diye lanse edilmesini de anlamlı bulmuyoruz.”ifadelerine yer verdi.
Yörüklü sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu Yaşanan sürecin olması gerekenleri üzerinden ifade edecek olursak, Bursa’nın marka değerlerini, tarihi kültürel doğal özelliklerini içeren farklı tasarımların, internetten halk oylamasına sunup herkesin sahipleneceği bir logo üzerinde durulmalıydı.” (İLKHA)