• DOLAR 34.21
  • EURO 37.557
  • ALTIN 2877.485
  • ...
Bursa`da Kur`an ziyafeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kur’an-ı Kerim Ziyafeti’ programı ilçe sakinlerinin oldukça yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı ‘Kur’an-ı Kerim Ziyafeti’ programı, dünya çapında ün yapmış ve kıraat alanında birincilik elde etmiş hocaları Yıldırımlılarla buluşturdu.

Program öncesi açılış konuşması yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali,“İç ve dış güçler bir toplumu bozmak istediklerinde o toplumun inanç, ahlak ve milli değerlerini hedef alır. Bir toplum ne kadar güçlü olursa olsun, nüfusu ne kadar fazla olursa olsun; eğer o toplum milli bilincini kaybetmişse yıkılmaya mahkûmdur. Tarihte bunun örnekleri de çok” dedi.

  

Milli ve manevi değerlerin korunması gerektiğinin altını çizen Başkan Edebali, “Yıldırım ruhaniyetli ve milli- manevi değerleri üst düzeyde olan bir şehir. Biz de bu çalışmalarımızı sürdürürken toplumumuzu bu alanda da beslemek istiyoruz. Bu programda da dinimizin meşalesi olan Kur’an-ı Kerim’i değerli hocalarımızdan dinleyeceğiz. Başta hocalarımız olmak üzere emeği geçen ve programa katılım gösteren hemşerilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Moderatörlüğünü Bursa Tuna Camii İmam Hatibi M. Lütfü Taşçı’nın yaptığı programda Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii Baş İmam Hatibi ve Dünya Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2010 Birincisi Ali Tel, İstanbul Fatih Camii Baş İmam Hatibi ve Dünya Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2009 Birincisi Bünyamin Topçuoğlu, İstanbul Kadıköy Osmanağa Camii İmam Hatibi ve Dünya Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2013 Birincisi Yaşar Cuhadar ile Dünya Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2014 Birincisi Mustafa Kızılcaoğlu  konuklara unutulmaz bir akşam yaşattı.

İlçe sakinlerinin Barış Manço Kültür Merkezi konferans salonuna sığamadığı program; diğer salonlarda ve fuaye alanında kurulan ekranlarla misafirlerle paylaşıldı.  (Zeki Aras – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir