• DOLAR 34.216
  • EURO 37.557
  • ALTIN 2875.523
  • ...
UÜ'li öğrencilerden İsrail'e lanet yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Kendilerine ‘Müslüman Öğrenciler Topluluğu’ diyen Uludağ Üniversitesi (UÜ)öğrencileri Cuma Namazından sonra yaptıkları yürüyüşle İsrail’e lanet yağdırırken Filistin ve Kudüs’e ise destek mesajları verdiler.

Siyonist İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını ve mescide yönelik saldırılarını protesto eden yüzlerce öğrenci, Cuma Namazı çıkışında çeşitli STK’lar ile birlikte yürüyüşe geçtiler.

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi’ndeki caminin önünden yurtlar bölgesine sloganlar atarak ilerleyen öğrenciler, İsrail aleyhine attıkları sloganlar ve tekbirlerle yemekhane binası önünde toplandılar.

“Uludağ’dan HAMAS’a direnişe bin selam, Üzülme gevşeme Allah bizimle,  Yaşasın küresel initfada şeklinde slogan atan öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Musa Ahmet Kaya, İsrail’in son günlerde Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının Filistin’de yeniden kan dökme amaçlı olduğunu söyledi.

Müslümanların kutsal değerlerine saldıran İsrail’in, Filistinlileri çileden çıkardığını ifade eden Kaya, “Terör örgütü İsrail’in ve aynı örgütün silahlı unsurlarının bu çirkeflikleri kabul edilebilir değildir. İsrail sadece Müslümanlar için değil, insanlıktan nasibini almış herkes için bir beladır. Bu belanın ortaya çıkmasının arkasındaki sapkın düşünce olan siyonizm, insanlık için 7-24 problem üretmektedir.”açıklamasında bulundu.

Siyonist İsrail’in küstahça davranışlarının kaynağının, duruma sessiz kalan İslam ülkeleri olduğunu vurgulayan Kaya,  “Terör örgütü İsrail var olduğu müddetçe bu coğrafyanın barış ve huzura kavuşması mümkün değildir. Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette küstah İsrail’in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postallarıyla dolaşması en aşağılık bir davranıştır. Bölgeye barış ve huzurun gelmesinin tek yolu Kudüs’ün tekrar Müslümanlarca idare olunmasından geçmektedir.”şeklinde basın açıklamasını bitirdi.

Öğrencilerin yaptığı eylem topluca okunan bir ezgi ve yapılan duayla birlikte olaysız sona erdi. (Zeki Aras – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir