• DOLAR 34.2
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2885.68
  • ...
Gaziantep`ten israil`e lanet yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Siyonist israil’in Mescid-i Aksa’ya saldırısına tepkiler devam ediyor. Gaziantep’te Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırı tel’in edildi. Cuma Namazından sonra Hüseyin Paşa Camisinde bir araya gelen yüzlerce kişi Gaziler Caddesinden ‘Kahrolsun israil’ sloganları ve tekbirler getirerek Balıklı Parkına kadar yürüdü. Yürüyüşte cadde kenarında bekleyen kalabalık sloganlara eşlik ederek israil’in saldırılarına tepki gösterdi. 

Filistin ve Kelime-i Tevhid bayraklarını taşıyan kalabalık, Balıklı Parkı’nda Siyonist israil’in saldırılarını protesto etti. Basın açıklaması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

“ israil’in yapmış olduğu zulümler katliam ve vahşetlere dönüşmüştür”

Basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü Sözcüsü M. Faik Doğan yaptı. Doğan, “ israil’in yapmış olduğu zulümler bazen katliamlara, vahşetlere dönüşmüştür. Son Gazze saldırılarında büyük bir kısmı kadın ve çocuk olmak üzere 2 bin masum Müslümanı şehit etmiş, 10 bin kadar Müslümanı da yaralamıştır. Geçtiğimiz günlerde terör devleti israil’in eli kanlı askerleri tarafından kıble mescidine yönelik kirli bir saldırı gerçekleştirilmiştir. İslam ümmetinin ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa içerisinde bulunan kıble mescidinin içerisine kanlı postallarıyla giren terör şebekesinin askerleri, Kuran-ı Kerim Mushaflarını yerlere atıp mescidin içerisindeki mihraba zarar vermişlerdiri” açıklamasında bulundu.

 Mescidi korumaya çalışan Müslümanların, mescidin içinde ses ve gaz bombalarıyla saldırıya uğradığını belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü Sözcüsü Doğan daha sonra,  “israil çetesi, Mescidi Aksa’nın içine potinleriyle girmekle aslında bütün bir ümmetin onurunu çiğnemiştir. Zira Mescidi Aksa Müslümanların onurudur, haysiyetidir. Bu duruma tepki gösteren Filistinlilere gaz bombası ve plastik mermilerle saldıran eli kanlı israil askerleri 27 kardeşimizi yaralamıştır. Sudan bahanelerle bu yıl içerisinde 76 defa Müslümanların girişine engel olunan mescide, 1967 yılından beri ilk defa bu kadar çirkin bir saldırı gerçekleştirilmiştir.” İfadelerine yer verdi.

“Müslümanlar üçüncü intifada ile tekrar ayaklanırsa ABD bile onu kurtaramayacaktır”

Müslümanların bu saldırılar karşısında asla yılmayacağının altını çizen Doğan devamla, “Tedrici olarak İslam düşmanları tarafından Müslümanların kutsal değerlerine yönelik yapılan bu saldırılar belirli bir plan dâhilinde gerçekleştiriliyor, Adeta bu saldırılar ile İslam ümmetinin nabzı yoklanmaktadır. Bu çirkef ile İslam’ın kutsalları yok sayılmaktadır.” Açıklamasında bulundu.

Müslümanların üçüncü intifada ile tekrar ayaklanması durumunda ABD’nin bile Siyonist israil’i kurtaramayacağına vurguda bulunan doğan, “Dünyanın gözleri önünde yaptığı saldırıların hesabını yine dünyanın gözleri önünde verecektir. Müslümanlar bu saldırılar karşısında asla yılmayacak, bu saldırılar Müslümanları güçlendirecektir. Küresel küfür güçleri tüm renkleriyle İsrail’in bu projesine bütün imkânlarıyla destek vermekte, bütün uşaklarını bu anlamda devreye sokmaktadır. Bundan dolayıdır ki özellikle İslam ülkeleri içerisinde bir yandan savaşlar ve kargaşalar çıkartılırken, diğer taraftan başka küfür devletleri, kurtarıcı olarak devreye girmekte, oradaki varlıklarımızı tahrip etmekte ve sonraki aşamalarda israil’in çıkarlarına hizmet edecek yapılar yerleştirmektedir. Yine İslam ülkeleri içerisinde gerçek anlamda İslam’a hizmet eden, Kur’an-ı Kerimi hâkim kılmaya çalışan İslami yapılara Marksist, sosyalist veya emperyalist uşaklarının eliyle saldırarak imha etmeye çalışmakta, hayat hakkı tanımamaktadır. Dolayısıyla etrafımızda da gördüğümüz gibi, her taraf yakılıp yıkılmakta, milletin malları talan edilmekte, mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim yakılmakta, ayaklar altına alınıp çiğnenmektedir.”ifadeleri ile basın açıklamasını sürdürdü.

“İslami değerlerimize yapılan saldırı ve hakaretleri en şiddetli şekilde lanetliyoruz”

İslami değerlerlere yapılan saldırı ve hakaretleri en şiddetli lanetlediklerini ifade eden doğan daha sonra basın açıklamasını şu ifadeler ile sürdürdü: “Müslümanların ilk kıblesi ve peygamberlerin mabedi mescidi aksa ve Kudüs çok tehlikeli gelişmelerle karşı karşıyadır. Siyonist israil’in dünya ve ümmetin suskunluğu karşısında giderek pervasızlaştıkları ve daha önce “Bu kadarına cesaret edemezler!” diye tahmin edilen adımları birbiri ardına attıkları görülmektedir. Kudüs’ü bütünüyle Yahudileştirme ve İslam’ın en önemli kutsallarından olan Mescid-i Aksa ve Hz. Ömer mescidini yıkıp Haremi Şerif bölgesinde Siyon Tapınağı inşa etme faaliyetine hız verdikleri anlaşılmaktadır. Öfkemiz, saltanat ve şatafat arasında insanlığını ve tüm değerlerini kaybeden görgüsüz ve acımasızlaradır. israil kadar onlar da suçludur. Onlar da bu zulmün sorumlusudur. Şu unutulmamalıdır ki; israil ile sosyalist ve emperyalist uşakları sadece ve sadece, İslam’ın kahraman evlatlarının hiç bir şeyden çekinmeden Ashabı Kiram gibi bir duruş sergilemesinden korkmaktadırlar. Dolayısıyla nerede israil ve uşaklarının saldırısı varsa,  orada İslam’ın izzetine sahip çıkacak, İslam’ın kahraman evlatlarının olması lazım. Peygamber Sevdalıları olarak; israil’in mukaddes beldelerimize karşı yaptığı bu alçaklığı ve dünyanın neresinde olursa olsun. İslami değerlerimize yapılan saldırı ve hakaretleri en şiddetli şekilde lanetliyor,  bunları yapan alçakların yüzüne tükürüyoruz.”

“israil ve uşaklarının cesaretleri, ümmetin bölünmüşlüğünden kaynaklanıyor”

Mescid-i Aksa saldırı altındayken sessiz kalınmaması gerektiği çağrısında bulunan Doğan, “Türkiyeli ve Gaziantepli Müslümanlar olarak Mescid-i Aksa saldırı altındayken sessiz kalmamız imkânsızdır. Bizim kutsalımıza el uzatıyorlar. Kuran`ı Kerimimizi yerlere fırlatıyorlar ve ellerini, kollarını sallayarak bu ülkeye girip çıkıyorlar. Tüm yetkilileri artık sadece kınama lafını bırakıp, ülkemizdeki Siyonistler başta olmak üzere, ülkemize giren tüm sorumlu insanlar için gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz. Yoksa yetkililer, oluşacak toplumsal bir refleks ile Müslümanların ülkedeki Siyonistlere karşı tedbirlerini engelleyemeyecektir.  Tekrar, başta şehrimizin izzetli Müslümanları olmak üzere, tüm dünya Müslümanlarına seslenerek şu hatırlatmada bulunuyoruz; israil ve uşaklarının cesaretleri, ümmetin parçalanmışlığından ve bölünmüşlüğünden kaynaklanıyor. Eğer Müslümanlar izzetli bir hayat yaşamak istiyorlarsa, Rabbimizin bu emri gereği,  bir an önce birbirleriyle kenetlenip, küfri akımlar karşısında yekvücut olmalarının İlahi bir yükümlülük olduğunu hatırlatıyoruz.”ifadelerine yer verdi.

Doğan son olarak, “Bu arada Hamas`ın kurucu üyelerinden Muhammed Taha’nın Gazze`de tedavi gördüğü hastanede 77 yaşında hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş olduk. Peygamber Sevdalıları olarak Merhum Muhammed Taha’ya Allahtan rahmet, dava arkadaşlarına da sabrı cemil dileriz.”ifadelerini kaydetti.

Basın açıklaması yapılan dua’nın sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir