• DOLAR 34.256
  • EURO 37.649
  • ALTIN 2872.094
  • ...
Diyarbakır Emniyetinden asayiş raporu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğünce yapılan basın açıklamasında Diyarbakır polisinin 1 Temmuz - 31 Ekim 2014 tarihleri arasında yaptığı operasyonlar sonucu işlenen 10 cinayetin 6 sının faillerinin yakalandığı belirtilerek, kimlikleri tespit edildiği belirtilen diğer 4 cinayetin ise faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Bilgilendirme notunda; ayrıca 01 Ocak -31 Temmuz 2014 tarihleri arasında meydana gelen Cinayet olaylarında, 7 olayın aydınlatıldığı, olaylarla ilgisi bulunan 23 şahıs yakalandığı belirtilerek, kimliği belirlenen 2 şahısın ise yakalanmasına yönelik çalışmalar sürdürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Ateşli Silahla Yaralama olayları ile kesici aletlerle yaralama olayına karışmış toplamda 249 failin yakalandığı, kimlikleri tespit edilen 57 failin ise yakalanmalarına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Kayıp ve aranan şahıslar hakkında yapılan açıklamada ise merkez ilçe ve dış ilçelere bağlı Polis Merkezlerine yapılan kayıp müracaatlarının alınarak yapılan çalışmalar neticesinde 241 kişinin, diğer İl Emniyet Müdürlüklerince yapılan müracaatlar sonucu ise 18 kişinin bulunduğu belirtildi.

Açıklamada devamla, “Çeşitli suçlardan aranan ve kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 324 şahıs yakalanırken, bu kişilerden 2’si ‘Kasten Adam Öldürme’ suçundan aranan, 16’sı ise 5 yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezaları bulun kişilerdir” denildi.

Açıklamada son olarak, “Terör nitelikli olduğu tespit edilen ve TEM Şube Müdürlüğü dosyasına devredilen 13 kişi yakalanmıştır.” bilgisi de paylaşıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir