• DOLAR 34.261
  • EURO 37.565
  • ALTIN 2896.22
  • ...
Hasta ziyaretlerinin aşırısı zararlı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Hastaların tedavilerinin olumsuz etkileyen faktörler üzerine bir değerlendirmede bulunan Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, hastaların vücut dirençleri bakımından enfeksiyona açık bir konumda olduğunu belirterek, “Enfeksiyon kapmamaları için dikkatli olmak zorundayız. Bu nedenle ziyaretçi sayısı asgari düzeyde olmalıdır.  Bu konuda hasta sahipleri bize anlayış göstermelidir.” şeklinde konuştu.

“Bölgede hasta ziyaretleri bir kültür”

Özellikle merkez hastanesinde yaşanan ziyaretçi yoğunluğunun çeşitli sıkıntılara neden olduğunu belirten Başhekim Alan; “Ziyaretçi ayağının tozu ve enfeksiyonu ile geliyor. Bu da hastanın enfeksiyon kapmasına neden oluyor.   Ayrıca klinik ve koridorlarda bir yığılma ve gürültü oluşuyor. Tabiî ki kimseye ziyarete gelme diyemiyoruz. Bölgede hasta ziyaretleri bir kültür haline gelmiştir. Hasta kendisini ziyarete gelenleri not ediyor. Gelmeyen akraba, arkadaş ve dostlarına kızıyor. Küsüyor.  Bu gerçeği de göz önünde bulundurmak gerekir. Ancak hasta ziyaretine 10 kişi yerine her aileden bir büyüğün gelmesi, diğerlerine selam göndermesi ve ağır hasta olduğu için eve gelince kendisini ziyaret edebileceklerini söylemesi, hastanın sağlığı açısından daha iyi olur.” ifadelerini kullandı.

Enfeksiyon oranı Türkiye ortalamasının altında

Dicle Üniversitesi Hastanelerindeki enfeksiyon oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu da vurgu yapan Başhekim Alan; “Hastalarımız direnç bakımından enfeksiyona açık hastalardır.  Enfeksiyon kapmamaları için dikkatli olmak zorundayız. Bu konuda ziyaretçilerden anlayış bekliyoruz. Hasta ziyaretçi sayısı asgari düzeyde olmalıdır.  Bu şekilde mesaj verebilirsek hastalarımız da alınmamış olur. Elbette ki hasta ziyaretleri çok önemli fakat her şeyin aşırısı zarardır.” şeklinde konuştu.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir