• DOLAR 32.523
  • EURO 35.386
  • ALTIN 2439.004
  • ...
Enver Evlaki`nin oğlu da katledildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yemen`de dün gece düzenlenen bir hava saldırısında El Kaide`nin üst düzey isimlerinden Mısır asıllı İbrahim El-Banna`nın yanısıra geçtiğimiz günlerde Amerikan saldırısında hayatını kaybeden Enver Evlaki`nin oğlunun da öldürüldüğü bildirildi.

CNN`nin Yemenli yetkililere dayandırdığı habere göre, Yemen`in güneyindeki iki ayrı bölgeye düzenlenen hava saldırılarında El-Banna dışında öldürülen 7 kişiden biri de, Amerikan vatandaşı olan ve bir insansız hava saldırısında hayatını kaybeden Enver Evlaki`nin oğlu. Evlaki`nin oğlunun 8 aydır bölgedeki dağlarda saklandığı iddia edildi.

Yemen Savunma Bakanlğı, El-Kaide`nin Yemen`deki üst düzey isimleri bir toplantı yaptığı sırada Yemen`e ait savaş uçaklarının bombardıman düzenlediğini açıklamıştı. Ancak bazı uluslararası kaynaklar, saldırının insansız hava araçlarıyla yapıldığını duyurdu.

Yaklaşık 2 hafta önce, Amerikan vatandaşı olan imam Enver Evlaki de Amerikan İstihbarat Örgütü CIA`in insansız hava araçlarıyla düzenlediği bir operasyonda hayatını kaybetmişti.

Bu arada Cemaat-i İslami`nin kurucularından Ömer Abdurrahman`ın oğlunun da Afganistan`da düzenlenen bir insansız hava aracı saldırısında hayatını kaybettiği öne sürülüyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir