• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Türkiye genelinde hava nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu`nun batısı, Batı Karadeniz`in iç kesimleri ile Zonguldak, Bartın ve Çorum çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; İzmir`in güneybatı kesimleri ile Aydın`ın kıyı ilçeleri`nde kuvvetli, Muğla ve Antalya il merkezleri ile Muğla`nın kıyı, Antalya`nın batı kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara`da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir`in güneybatı kesimleri ile Aydın`ın kıyı ilçeleri`nde kuvvetli, Muğla il merkezi ile kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuvvetli olarak (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu; Batı Akdeniz`in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya il merkezi ile batı kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli olarak (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu; Eskişehir, Ankara, Konya, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Bolu ve Düzce çevreleri ile gece saatlerinden sonra Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Çorum çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, güneydoğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

ANKARA: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 6/17

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13/17

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14/17

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu 12/22

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu 2/19

ŞANLIURFA: Parçalı bulutlu 10/22

BATMAN: Parçalı bulutlu 2/19

VAN: Parçalı, yer yer çok bulutlu -1/11 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir