• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Muşlu çiftçiler tanıtım projesi gezisine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muşlu çiftçiler, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonu ile Erzurum Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce 2012 yılından beri uygulanmakta olan, “Farkındalık Oluşturma ve Tanıtım Projesi’’ kapsamında Erzurum’a gittiler.

Erzurum’da gerçekleştirilen programa, Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Abdulhak Aydoğdu ile birlikte 26 çiftçi ve 5 teknik personelin katılımı sağlandı.

Erzurum Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce uygulamaya geçirilen projenin 17 Haziran 2014 tarihindeki 1. etap organizasyonu Pasinler deneme istasyonlarında gerçekleştirilmişti. Programda deneme amacıyla ekilen ürünlerden, serin iklim tahılları, çayır mera ve yem bitkileri, endüstri bitkileri, yemeklik baklagiller, sulama sistemleri, tarımsal mekanizasyon, toprak ve gübreleme gibi konularda, uygulamalı olarak bizzat Enstitü Müdürlüğü teknik personellerince bilgilendirilmede bulunulmuştu.

Projenin, 2. Etap program açılışı ise 11 Kasım 2014’de Erzurum Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsünün, Aziziye ilçesi Ilıca semtinde bulunan, Toprak ve Su Kaynakları yerleşkesinde yapıldı. 2014 yılı 2.etap çiftçi gezisine katılan çitçi ve teknik personellere, yerli hayvan ırklarıyla yürütülen projelerin tanıtımı yapılırken, hayvancılık ünitelerinden açık ve yarı açık ahırlar, süt sağım üniteleri, buzağı kulübeleri, ot muhafaza üniteleri ziyaret edilerek uygulamalı eğitimler verildiği belirtildi.

İl Müdürlüğü organizasyonu ile gerçekleştirilen Farkındalık oluşturma ve Tanıtım Projesi 2014 yılı II. çiftçi ziyareti programına katılan Muşlu çiftçi ve teknik personeller, bu tür etkinliklere katılımlarını sağlayan Muş Tarım İl Müdürlüğü ile Erzurum Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne teşekkür ettiler.


       
Erzurum Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce 2012 yılından beri uygulanmakta olan projenin 2014 yılı, 1. Etabı 17 Haziran 2014’te gerçekleştirilmişti. 2 etabı da Erzurum’da gerçekleştirilen organizasyona Erzurum, Muş, Ağrı, Bingöl ve Gümüşhane illerinden çiftçi ve teknik personeller katıldı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir