• DOLAR 34.7
  • EURO 36.773
  • ALTIN 2961.89
  • ...
Muş Organize Sanayi işletmecileri iflas aşamasında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Muş Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika kuran işletmeciler, çektikleri sıkıntıları basınla paylaştı. Sorun ve ihtiyaçlarını halletmek için kredi desteği alamadıklarını, bu yüzden fabrikalarını kapatma aşamasına geldiklerini ifade eden işletmeciler,  sanayi bölgesinin birçok sorunlarının olduğunu, sorunlar nedeniyle birçok işletmecinin iş yerini kapatmak zorunda kaldığını söylediler.

İşletmelerine yaklaşık 50 milyon lira yatırım yaptıklarını belirten işletmeciler, hiçbir bankanın kendilerine kredi desteği vermediğini, bu yüzden iş yapamaz duruma geldiklerini söylediler. Organize Sanayi Bölgesinin, adından başka hiçbir şeyinin olmadığının altını çizen yatırımcılar, sorunlarının kısa sürede çözüme kavuşmaması halinde anahtarlarını Ekonomi Bakanlığına teslim edeceklerini söylediler.

“Senede 2 ay su akmıyor. Günde 2-3 kez elektrik kesiliyor”

Sanayide günde en az 2-3 kez elektrik kesintisi olduğunu belirten çikolata  fabrikası Sahibi Eşref Çaptuğ, bu soruna bir türlü çözüm bulamadıklarını söyledi. Yetkililerin sorunlarına duyarsız kaldığını kaydeden Çaptuğ, “Şimdi buranın organizesine bizi getirdiler. Organize Sanayinin sorunları ilk başta, senede 2 ay su akmıyor. Organizenin şu yollarını görüyorsunuz. Hayvanlar nerdeyse fabrikanın içine gelecek.  Yaşadığımız sorunlar çok ciddidir. Elektrik sorunlarımız var. Bu fabrikayı 4 yıldır açmışız, günde 2-3 sefer elektriklerimiz kesiliyor. Bu sorunlar ne zaman giderilecek” diye konuştu.

“Tüm masrafımız toprak üstüne gömüldü”

Yaptıkları yatırımın bankaların gözünde hiçbir değerinin olmadığını ve kredi desteği alamadıklarını söyleyen izolasyon firması sahibi Halis Yolcu, en kısa sürede mağduriyetlerinin giderilmemesi halinde tüm fabrikaları kapatıp anahtarları Ekonomi Bakanlığına teslim edeceklerini söyledi.

Muş Organize Sanayi Bölgesindeki üretimin Doğu Anadolu Bölgesi ve çevre illere gönderildiğinin altını çizen Yolcu, “Üretimimizle ilgili bir sorun yok fakat, organizemizin bazı sorunları var. Bizim burada elektrik, su, çevre, güvenlik sorunlarımız var. Fabrikalarımızın güvenlik sorunları var. Fabrika sahibi arkadaşlarımız kendi olanaklarıyla bir noktaya getirdiler ve şuan krediye ihtiyacımız var. Hangi bankaya gidiyorsak hiçbir banka, hiçbir şekilde bedel biçmiyor. Biz bunları teminat olarak almıyoruz diyorlar. Yani kısacası tüm masrafımız toprak üstüne gömüldü. Şuan birçok arkadaşımız, kredi alamadıkları taktirde  fabrikalarını kapatmak zorunda kalacak ve fabrikanın anahtarını götürüp gerek Bakana gerek Valiye teslim edeceğiz. Ne diyelim yani durumumuz içler acısı. Bizim bir şekilde kredi almamız lazım.” dedi.

“Böyle giderse fabrikamı kapatacağım”

Fabrikalarını kendi imkanları ile kurduklarını vurgulayan Yolcu, " en geç 1 ay içinde bu sorunlarımızın hallolması lazım. Biz devlet desteği almadan, kendi çabalarımızla, kendi imkânlarımızla bu aşamaya getirdik. Bundan sonrasını kesinlikle kredi kullanmadan yürütemeyiz, kapatırız. Biz burada 6. bölgeyiz en iyi şartlarda olmamız lazım ama maalesef öyle olmuyor. 10 tane fabrikamız kapalı, 10'u açık. Böyle giderse ben de fabrikamı kapatacağım” şeklinde konuştu.

Yatırımcılar yetkililerin acilen çözüm bulması için umutlu olduklarını kaydettiler. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir