• DOLAR 34.218
  • EURO 37.238
  • ALTIN 2947.82
  • ...
İdil'de trafik polislerinden sürücülere önemli uyarılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- İdil Emniyetindeki Trafik birimleri,  ilçe  girişindeki üç yolda tüm sürücüleri durdurularak emniyet kemeri takma ve direksiyon başında telefonla konuşmama konularında uyarılarda bulunarak, fayda ve zararları hakkında sürücüleri bilgilendirildi.


 

Yapılan kontrollerde gelen tüm sürücüler  durdurulup emniyet kemeri takmanın önemi hakkında sürücüler uyarılırken ,bu konuda hem kendilerinin duyarlı olmalarını ve yolcularına da aşılatmaları gerektiğini, emniyet kemeri kullanmanın, bir kültür haline getirilmesi istenirken, araç sürerken kullanıp telefonla  konuşmanın dikkati dağıttığını ve bunun sonucunda gelecek felaketler konusunda da uyarılar yapıldı.


 

Polis ekipleri sürücülere yaptıkları uyarılarda, “Emniyet kemeri aslında can kemeridir. Bu nedenle herkesin kullanması gerekir. Bunu da bir kültür haline getiriniz. Ayrıca sürücü kesimi kesinlikle direksiyon başında telefonla konuşmamalı. Eğer konuşmanız gerekiyorsa, aracınızı durdurup konuşmanızı bitirdikten sonra yola devam ediniz.” İfadeleri  yer aldı.


 

Yapılan kontrollerde  hiç kimseye ceza verilmediği ve gelen her sürücünün ad soyadı yazılarak  uyarılar yapıldıktan sonra imza attırıldığı görüldü.   (M. Şerif Aşkın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir