• DOLAR 34.241
  • EURO 37.382
  • ALTIN 2996.292
  • ...
İşsiz gençlere girişimcilik eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İş Kurumu’nun desteğiyle DESOB’un öncülüğünde Diyarbakır’da genç işsizlere girişimcilik eğitimi verilmeye devam ediyor.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından İşsizliği azaltmak ve yeni iş alanlarının oluşmasını sağlamak amacıyla 100 genç işsiz, DESOB’da uzman eğitmenler tarafından girişimcilik eğitimi görüyor.

DESOB Hizmet binasında DESOB Başkan vekili Cahit Pekkolay ile verilen eğitimleri yerinde inceleyen DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu Diyarbakır’da genç bir nüfusa sahip olduğunu belirterek Girişimcilik eğitimleri ile birlikte gençlerimiz birer kalifiyeli elaman haline gelerek, her birinin girişimcilik ruhuyla yeni işletmeler açma adına büyük bir adım olduğunu söyledi.

DESOB Başkanı Ebedinoğlu,’’Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak 2014 yılı Mart, Nisan, Mayıs aylarında 200 işsiz gencimize hizmet binamızda KOSGEB Müdürlüğü ve İŞKUR Müdürlüğü ile işbirliğinde eğitimler verdik. Şuanda bünyemizde 100 işsiz gencimize daha girişimcilik eğitimleri veriyoruz. Bu ziyarette kursiyerlerimize hangi mesleklerde işyeri açabilecekleri konusunda ve sertifikalarını aldıktan sonra KOSGEB’in vermiş olduğu 30.000,00TL hibe desteğinden faydalanabileceklerini ve bir yıl sonra KOSGEB’e tekrardan başvurarak işyerlerini büyütmek için 70.000,00TL’lik faizsiz krediden faydalanabilecekleri hakkında bilgi verdik.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir