• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
10 Yıl İçinde 2000 Kudüslü evini kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs ve Kutsallara Yardım Teşkilatı Genel Sekreteri Dr. Hanna İsa, işgal rejiminin Filistinlilerin evlerini yıkma siyasetinin toplu cezalandırma türünden bir etnik temizlik olduğunu belirterek, 2004-2014 yılları arasında işgal rejiminin 517 ev yıktığını, bunlardan 59 evi sahiplerine yıktırdığını söyledi.

Konuyla ilgili olarak yayınladığı raporda Hanna, “İşgalcinin kontrol ettiği bölgelerde sürdürdüğü yıkım politikasının temel amacı bütün Filistin topraklarını ele geçirmektir. Bununla aynı zamanda toprakları önce gasp edip ardından Filistinlilerle yapacağı olası bir anlaşmayla buraların kendisine kalmasını sağlamaktır” dedi.

Geçen süre içinde sadece Doğu Kudüs’te evlerini kaybeden Filistinli sayısının 2028 kişi olduğunu belirten Hanna, ev yıkma politikasının masum ve korumasız Filistin halkına karşı yapılmış insanlık dışı bir uygulama olduğunu ifade etti.

Yıkılan evler nedeniyle 1108 çocuğun evsiz kalmasının uluslararası hukuk ve sözleşmelerin çiğnendiğinin işareti olduğunu hatırlatan Hanna, işgalcinin Filistin halkının güven ve huzur içinde yaşamasını istemediğini belirtti.

Hanna’ya göre işgal rejiminin temel hedefi önce Filistinlileri yerlerinde etmek, ardından buralara Yahudileri yerleştirmektir. İşgalci bu şekilde Yahudi nüfusunun baskın çıkmasını istiyor.

FEM

Bu haberler de ilginizi çekebilir