• DOLAR 32.48
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2439.697
  • ...
Öldürülen şüpheli firari çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Diyarbakır-Bingöl Karayolu Abalı mevkiinde Abalı Jandarma Karakol Komutanlığı önünde yapılan Yol Arama ve Kontrollerinde Jandarma’nın ‘Dur’ ihtarına uymayan şahıs açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

Olayın bu gün öğleden sonra meydana geldiği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Diyarbakır valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Diyarbakır-Bingöl karayolunda bulunan Lice-Abalı Jandarma Karakol Komutanlığı önünde yapılan Yol Arama ve Kontroller sırasında Bingöl-Diyarbakır istikametinde seyir halinde olan bir otomobilin ani manevra yaptığı ve kaçmak istediği belirtildi.

 

İlk olarak araç içinden jandarmaya ateş edildiği belirtilen açıklamada “ateş açılması üzerine, kontrol yapan jandarma tarafından havaya uyarı atışı yapılmış, aracın durmayarak kaçmaya devam etmesi üzerine öncelikle havaya, ardından da tekerlek bölgesine ateş edilmiştir.” bilgileri verildi.

Yaşanan çatışma sonrası araç içerisinde bulunan şahıslardan birinin yaralandığı belirtilen açıklamada, yaralı şahsın 112 Acil Servis ile önce Lice Devlet Hastanesine ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldığı ifade edildi.

Yaralı şahsın Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisinden yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturmanın başlatıldığı vurgulandı.

Yaşanan  olay hayatını kaybeden şahsın üzerinden bir adet tabanca ve buna ait mermilerin ele geçirildiği belirtilen açıklamada, “Yaralanan şahsın cezaevinde yatmakta iken firar ettiği, üç ayrı mahkeme tarafından 7 Yıl/6 Ay kesinleşmiş hapis cezası, “Kamu Malına Zarar Verme” ve “Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması” suçlarından dolayı yakalama emriyle arandığı anlaşılmıştır.” denildi.

Dicle Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybeden şahsın Hastanedeki işlemleri esnasında PKK/HDP yanlısı bir grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Polis araçlarının, hastane kapılarının ve hastane camlarının tahrip edildiği olaylara polis sert müdahale etti.  (M. Sıddık Bilge / Hüseyin İçli – İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir