• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
Diyarbakır örnek bir turizm kenti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Turizm Sektöründe çalışan işverenlerin ve çalışanların uyum yeteneklerinin artırılması yönelik başlatılan (TUYUP) projesi kapsamında, Diyarbakır’da özel bir otelde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Tevfik Arıtürk, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Esat Serdar Kahraman ve Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Yeşil Yıldız Destek Programı Uzmanı Baver Alyakut’un katıldı.

Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi (TUYUP) Diyarbakır bilgilendirme toplantısı kapsamında yapılan programa, Turizm sektöründe faaliyet gösteren otel ve tesis yöneticilerinin yanı sıra, Sanayi ve Ticaret Odası, Sivil Toplum Kuruluşları, sendikalar, akademisyenler ve eğitim kuruluşları da katıldılar.

Toplantıda konuşan Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Arıtürk, Turizmin Ülke kalkınmasında önemli bir gelir kaynağını teşkil ettiğin belirterek, Türkiye’nin turizm sektöründe altıncı sırada olduğuna dikkat çekti.

Arıtürk, “Turizm sektörünün daha kaliteli hizmet sunmak ve çevreye daha duyarlı işletme sahiplerinin çalışanlarının yetiştirilmesi gibi konuları içeren projelerin hazırlanması amacıyla TUYUP projesine uygun olarak düzenlenen eğitim programında toplanmış bulunmaktayız. 30 ay sürecek olan bu proje kapsamında yapılacak çalışmalar ile ülkemizin en önemli gelir kaynaklarında olan turizm sektörünün iyileştirilmesi hedeflenmektedir.” dedi.

Tarih birikimi, Mimarisi, inanç mekanları, kültürel zenginliği ve coğrafik yapısı ile Diyarbakır’ın turizm alanında önemli bir potansiyeli barındırdığını belirten Arıtürk, “Diyarbakır’da, TUYAP projesinin hedefleri doğrultusunda yapılacak çalışmalarla büyük bir ciddiyetin oluşacağı ve yüksek bir katılım ile diğer iller içinde örnek teşkil edecektir.” diyerek, turizm sektöründe Diyarbakır’ın özel bir yerinin olduğuna dikkat çekti.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Esat Serdar Kahraman ise, Diyarbakır’ın tarihi ve değerleriyle Türkiye’de ve Dünya’da önemli bir yere sahip olduğunu söyleyerek,  Diyarbakır surlarının turizm sektörü açısından  önemine vurgu yaptı. (M. Sıddık Bilge-Emrah Deniz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir