• DOLAR 32.576
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2459.945
  • ...
`Hangi hak Yasin`i ve arkadaşlarını katlederek elde edildi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Tamaç, 6-7 Ekim olaylarını yapanları lanetleyerek “Kurban bayramında Diyarbakır’da fakirlere kurban eti dağıtırken katledilen gencecik Yasin Börü ve arkadaşlarını katletmekle; Kürtlerden gasp edilmiş hangi hak elde edildi. Turan Hoca ve arkadaşlarını katledenler, Kürt halkının hangi hakkını elde ettiler.” dedi.

Tamaç, sivil toplum kuruluşları olarak bir amaçlarının olduğunu, onun da halka hizmet; dertlerine çareler üretmek,  acılarını azaltmaya çalışmak ve sıkıntılarına derman olabilmek olduğunu belirtti.


Konuşmasının devamında Tamaç, 6-7 Ekim olaylarını yapanların, bu katliamları yapmakla tarihe kara bir leke düşürdüklerini belirterek “Katlettiğiniz Yasinler kaybetmedi. Bilakis onlar kazandı, siz kaybettiniz.” dedi.

Müslümanların tek bir hedefinin olduğunu, onun da Allah’ın rızasına ulaşmak olduğunu belirten Tamaç, “ Bu noktada öldürülmek, katledilmek, sürgün edilmek, cefa çekmek ve zindanlara girmek bizim için çok önemli değil. Yeter ki, Allah-u Teâlânın bize emir ettiği şekilde bir yaşantı içinde olalım. Gerisi hiç mühim değil.” ifadelerini kullandı.

Tamaç, Bölge halkı üzerinde oyunlar oynandığını, entrikalar çevrildiğini işbirlikçilerin artık bu karanlık odaklara hizmetten vazgeçmeleri gerektiğini belirtti.

Son olarak halkın menfaatine, çıkarına olmayan hiçbir etkinliğin içinde yer almayalım uyarısında bulunan Tamaç, “Müslüman Kürt halkının çıkarına olan her şeye destek verelim. Ama Müslüman Kürt halkının zararına olan hiçbir şeye destek vermeyelim. Birileri bizi sokağa çağırdığında ve birileri bizi birilerine saldırttığında, hemen koşmayalım. Allah bize akıl vermiş ve ondan bizi sorumlu tutmuştur. Yani biz birbirimizin camlarını kırarak, dükkânlarımızı talan ederek, birbirimizi öldürerek nereye varacağız.” uyarılarında bulundu. (Nihat Kanat - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir