• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"İsrail askerlerinin Mescidi Aksa'ya girmesi affedilemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınına sert tepki gösterdi. Askerlerin mescid baskınını ‘küstahça’ olarak nitelendiren Güneştekin, “Bu barbarca bir davranıştır ve affedilemez bir durumdur.” dedi.

Güneştekin, İsrail’in devlet terörü uyguladığını ve Kudüs’ü Yahudileştirmeye çalıştığını belirterek, İslam ülkelerini Filistin davasına destek vermeye ve İsrail'in planlarını engellemek için harekete geçmeye çağırdı.

Güneştekin, “İslam ülkeleri Filistin davasında birlikte hareket etmeli ve uluslararası kuruluşlar Aksa'ya yönelik ihlallere dur demeli. İslam ülkeleri bir yandan sürekli kendi iç meseleleriyle ilgilenip mezhepçi tartışmaları büyütmekte, öte yandan terörizm İslam ümmetine zarar vermektedir. Bu durum İslam düşmanlarına yeterli fırsat sunuyor, böylece İslam'ın en kutsal mekanlarına hakaret ediliyor, Mescid-i Aksa etrafında Müslümanlara ait arsaları ve arazileri gasp ederek Yahudileri yerleştirmek için planlar ve projeler yapılıyor.” dedi.

Güneştekin son olarak, “İsrail'in iğrenç saldırılarına ve gayri meşru Tel Aviv rejiminin komplolarına karşı tüm Müslümanların seslerini yükseltmeleri gerekir. Bugünlerde İslam ümmetinden destek bekleyen Filistin'in mazlum halkıyla birlikte hareket etmeliyiz.” şeklinde konuştu.  (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir