• DOLAR 32.579
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.697
  • ...
Meclisi Yoğun Bir Hafta Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti ve diğer partilerden milletvekillerinin konuyla ilgili verdikleri Araştırma önergeleri, 11 Kasım Salı günü Genel Kurul`da birleştirilerek görüşülecek. Tüm grupların mutabakatı nedeniyle Araştırma Komisyonu kurulması bekleniyor.

Genel Kurul, görüşmeleri yarım kalan İstanbul Tahkim Merkezi kurulmasını öngören yasa tasarısına devam edecek. Ayrıca, cezaevlerinin dış güvenliği ile tutuklu ve hükümlülerin sevk ve nakillerinde yetkinin 5 yıl içinde jandarmadan Adalet Bakanlığı bünyesindeki güvenlik görevlilerine geçmesini öngören yasa tasarısı da ele alınacak.

Meclis; HDP`nin, Soma ve Ermenek başta olmak üzere yaşanan iş kazaları ve işçi ölümleri nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında verdiği gensoru önergelerini görüşmek üzere 14 Kasım Cuma günü de çalışacak. Görüşmeleri ayrı ayrı yapılacak olan gensoruların gündeme alınıp alınmayacağı oylanacak.

BÜTÇE MARATONU SÜRÜYOR

2015 yılı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`ndaki görüşmeleri de sürüyor.

Komisyon`da; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile Ekonomi Bakanlığı 11 Kasım Salı günü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri 12 Kasım Çarşamba günü, Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri 13 Kasım Perşembe, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın bütçesi ise 14 Kasım Cuma günü görüşülecek.

KOMİSYONLAR

Meclis`teki diğer komisyonlar da gündemlerindeki konuları ele alacak.

Adalet Komisyonu, yeni yargı paketi ile Yargıtay ve Danıştay`ın yapısın değiştiren yasa teklifini 11 Kasım Salı günü görüşecek.

KİT Komisyonu, denetimlerini sürdürecek. Komisyon; 12 Kasım Çarşamba günü Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş, Kalkınma Yatırım Menkul Değerler A.Ş, Arıcak Turizm ve Ticaret A.Ş, 13 Kasım Perşembe günü Toplu Konut İdareleri Başkanlığı (TOKİ), Vakıf İnşaat Restorasyon ve Ticaret A.Ş, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklık A.Ş, Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş`nin 2011 ve 2012 yılı hesapları incelenecek.

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Soruşturma Komisyonu, çalışmalarını 11 Kasım Salı günü sürdürecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir