Siyonistlerin Gazzeye Karşı Kivunim Planı`nı Mısır Ordusu Hayata Geçiriyor
Siyonistlerin Gazzeye Karşı Kivunim Planı`nı Mısır Ordusu Hayata Geçiriyor
Herzliya Konferansı koordinasyon komisyonu üyesi araştırmacı yazar Ravi Ylwian dönemin Siyonist Başbakanı Ariel Şaron’un 2005 yılında Gazze’den çekilme kararı alırken Siyonist işgal ordusunun Gazze ile ilgili hazırladığı planın detaylarını yazdı.
Ylwian tarafından hazırlanıp işgal radyou Reshet Bet tarafından yayınlanan rapora göre bu planın stratejik hedefi, bölgede tampon bölge inşa ederek Mısır’dan tüneller aracılığıyla Gazze’deki direnişin eline silahların ulaşmasını engellemek ve dolayısıyla direnişi burada boğmaktı.
Ylwian’a göre eğilimler manasına gelen Kivunim Planı, Rafah sınırında güvenli bir tampon bölge inşa etmeyi amaçlıyordu ve plan şu aşamalardan geçecekti.
Birinci aşama:
Mısır toprakları içinde 300-500 metre eninde bir alan tamamıyla düzleştirilip burası askeri ifadeyle (kling zon) ölüm bölgesi ilan edilecek. Yani buraya giren bir şahıs, değişik noktalarda nöbet tutan askerler tarafından uyarılmadan vurulabilecek. Bölge gündüz modern teknolojik alet ve dürbünlerle gözetleneceği gibi, gece de aynı şekilde gözetlenecek, hareket ve ısıya duyarlı cihazlar kullanılacak.
İkinci aşama:
Sınırda 3-5 kilometrelik alan yavaş yavaş boşaltılacak, bölge askeri bölge ilan edilecek ve buradaki insanlar tamamıyla çıkarılacak. Bunların yerine Mısır rejimine bağlı askerler yerleştirilecek ve bunların maaşları başka çevrelerden rüşvet almayacakları oranda artırılacak. Bunun yanında Akdeniz’den suyu akıtmak için Mısır’ın Gazze ile olan14 kilometrelik sınırına bir kanal kazılacak. Derinliği 15-25 metre genişliği ise 5-10 metre olacak tüneller aracılığıyla akıtılacak suyla tünellerin kazılması engellenecek, kazılması durumunda ise derhal çökmesi sağlanacak.
Bunun yanında İran veya Sudan’dan gelebilecek silahların Gazze direnişinin eline ulaşmasını engellemek için Mısır tarafındaki istihbarat daha da yoğun çalıştırılacak. Ayrıca bölgeden çıkarılan ailelerin bütün masraf ve tazminatları işgal rejimi tarafından karşılanacak, tampon bölgeye yerleştirilecek Mısır askerlerinin masrafları da kendisi tarafından karşılayacak ve eğitimlerini de kendisi üstlenecek. Bunların yanında israil Amerika’nın Mısır’a yapacağı yardımları artırması için de çaba gösterecek.
Siyonist araştırmacının değerlendirmesine göre devrik Mısır Cumhurbaşkanı Hüsni Mübarek o dönemde içerideki bazı sorunlar ve Sina halkının başkaldırması korkusuyla planı reddetti. Hâlbuki işgal rejimi her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu söylemişti. Ancak, Müslüman Kardeşler`le Hamas’a karşı düşmanlık besleyen Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi’nin dönemi farklıdır. Çünkü kendisi Hamas’ı bitirmek için çoktan bu planı hayata geçirmiş bile.
Rapor şu tespitle son buluyor:
"Dikkat çeken husus, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi’nin planı israil’den bir şey talep etmeden, Mübarek’e yaptığı önerileri yinelemesini beklemeden, taahhütlerine bağlı kalıp kalmayacağını sorgulamadan bedava yapmasıdır."