• DOLAR 32.459
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Bingöl Alimleri, israil`in Mescid-i Aksa saldırısını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL –Bingöl de Bölgenin tanınmış Alimerinden Molla Sahap Korkutata, Molla Selahattin Baki ve Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik yaptıkları açıklamalarla israil’i sert bir dille kınadılar.

Siyonist israil askerlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarının ardından Müslümanlar, Türkiye ve dünyanın değişik yerlerinde,  israil’in saldırılarının alçakça ve barbarca olduğunu belirterek, bunun israil’in yanına kar kalmaması gerektiğini vurguladılar.

“israil Allah’a inanmışsa bile kıyamet gününe inanmamıştır”

Bölge Alimlerinden Molla Selahattin Baki, “israil Allah’a inanmışsa bile kıyamet gününe inanmamıştır. Kıyamet gününe inanmış olsaydı diyecekti ki; ‘Günü geldiğinde bu kadar milletin hesabı benden sorulur’ bunu demiş olsaydı kendini hesaba çekerdi ama israil halen kendini hesaba çekmemiş. Bu da demek oluyor ki, israil Allah-u Teâlâ’ya inanmışsa bile kıyamet gününe inanmamıştır.”dedi.

Mescid-i Aksa’yı talan eden Yahudi israil devletinin arkasında bütün kâfir devletlerin olduğunu belirten Baki, “Müslüman bazı devletler  de Yahudilerle işbirliği yapıyor. Allah-u Teâlâ bize; ‘onlar nasıl sizleri toplu öldürmeye çalışıyorsa, sizde onları o şekilde yapın’ biz evimizde oturup ‘Bize dokunmayan yılan bin yaşasın dedik’ onlar da bizim üzerimize hücum edip camilerimizi tahrip ediyorlar.  Onların da Türkiye’de havraları  var, biz nasıl ki onların ibadethanelerine karışmıyorsak, onların da bizim camilerimize karışmaması gerekiyor.”diye konuştu.

“Mescid-i Aksa’yı korumak bütün Müslümanların üzerine farzdır”

“Mescid-i Aksa, dünyadaki bütün Müslümanların ortak yönüdür.”diyen Baki “ Müslümanlar, Mescid-i Aksa’yı Yahudi’nin bu rezaletinden kurtarmalıydı. Mescid-i Aksa işgal altındadır, orayı kurtarmak Müslümanlara düşer. Mescid-i Aksa’yı korumak bütün Müslümanların üzerinde farzdır. israil bu cüreti, Müslümanların zafiyetinden alıyor. Amerika her zaman onun arkasındadır. Amerika ve diğer Avrupa Devletlerini lanetlemek lazım.”dedi.

“Bu saldırı bütün müminler için büyük bir derstir”

Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırı, Kur’an-ı Kerim’e yapılan hakaret, tüm Müslümanlara yapıldığının belirten Bölge Âlimlerinden Molla Sahap Korkutata, “Mescid-i Aksa, Allah’ın evi konumundadır, orası mübarek bir yerdir. Orası insanlık âlemine öncülük yapan Peygamberler arasındaki birliğin oluştuğu mekândır. Bu saldırı, bütün müminler için büyük bir derstir.Mescid-i Aksa,  Müslümanlar için birleştirici bir unsurdur. Temennimiz bütün ümmetin, Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıya karşı birleşmesidir. Bu ümmet birleşirse yücelir. Biz dinin özüne inmediğimiz için bu tür saldırılara karşı maruz kalıyoruz. Bu yüzden Müslümanlar böyle aciz hale düştü.”diye konuştu.

“israil’in aramıza attığı bir fitne ile meşgul oluyoruz”

Ehl-i küfrün müslümanları, mezhepçilik, ırkçılık ve bazı menfi konularla oyaladıklarının altını çizen Korkutata, “ Bu menfi olayların dine faydası yoktur, aksine dinen zarar veren olaylardır. Biz bu tür olaylarla birbirimizle meşgul olurken, Mescid-i Aksa saldırıya uğradı. Orayı koruyan Filistinli kardeşlerimizin, bizlerin desteğine ihtiyacı var. Onun için biz bu ufak tefek menfi olaylardan vazgeçmeliyiz. Ortadoğu coğrafyasında mutlu ve mesut yaşamak istiyorsak, birleşmek mecburiyetindeyiz. Müslümanlar, israil’in aramıza attığı bir fitne ile meşgul oluyoruz. Kur’an-ı Kerim ve dini elimizden alıyorlar, elimize fitne ve fesat verip, bizi bunlarla meşgul ediyorlar.”ifadelerini kullandı.

Korkutata, konuşmasını şöyle tamamladı: “israil Müslümanları birbirine düşürerek, birbirine kırdırarak altyapısını daha önceden hazırladığı  bu fitne ve fesatlarla, Müslümanlar Allah-u Ekber deyip birbirini vuruyor. Böyle olunca israil cesaret edip, tüm bunları yapıyor. Biz parçalandık. İhtilaf ettiğimiz konular beş para etmiyor hepsi dedikodu, fitne getiren, düşmanlık getiren, huzursuzluk oluşturan konulardır. Biz bunlarla meşgul olduğumuz için o korkak israil, bunları yapıyor. Artık bu tür oyunlara gelmememiz lazım. Din birleştirici bir kuvvettir, tüm Müslümanların birleşmesi lazım.”

“israil’in yaptığı mabet dokunulmazlığına karşı  tecavüzdür”

Memur- Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik ise yaptığı açıklamada, “Son günlerde yaşanan ve vicdanı olan her bir ferdi derinden yaralayan, her müminin yüreğini sızlatan büyük bir zülüm Müslüman kardeşlerimize ve mescidi Aksaya yapılıyor. Müslümanların ilk kıblegâhı olan bu mabede, işgalci askerlerin postalarla girmeleri, Kuranı Kerim’i yerlere atmaları, namaz kılanlara müdahale etmeleri, hatta mabedi Müslümanlara kapatmaları, bütün ilahi dinlerin koruma altına aldığı inanç hürriyeti ve mabet dokunulmazlığına karşı yapılan büyük bir saygısızlık ve tecavüzdür. Bizler Mescidi Aksa ile gönül bağımızı hiçbir zaman koparmadık ve koparmayacağız. Artık bu zulmün son bulması ve zalimlerin, akıttıkları kanda boğulmalarını Cenabı Hak’tan niyaz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.  (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir