• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Malatyalılar israil`e lanet yağdırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - Malatyalılar, Mescid-i Aksa’ya postallarıyla giren Siyonist israil’i protesto etmek amacıyla Cuma namazı çıkışı Yeni Cami önünde basın açıklaması yaptı. Malatya Sivil Toplum Örgütleri Platformunca organize edilen programda basın açıklaması topluluk adına Enes Yıldırım okudu.

“İslam coğrafyasını bağrına çıban gibi yerleşmiş”

israil’in İslam topraklarında çıban gibi durduğunu ifade eden Yıldırım,  “İslam coğrafyasının bağrına çıban gibi yerleşmiş olan siyonist İsrail, daha önce yaptığı barbarlıklarına, şımarıklıklarına, pervasızlıklarına bir yenisini ekledi. İnsanlıktan nasibini almamış bu güruh, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya saldırdı. Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girmelerini engellediği gibi, daha önce mescid içerisine girmiş olan Müslümanlara saldırı düzenledi. 100’ü aşkın siyonist askeri  ve devlet destekli terör faaliyetleri yapan israilli sözde siviller ayakkabılarıyla Mescid-i Aksa’ya girdiler ve camide bulunan Kur’an’ı Kerimleri yerlere saçtılar. Mekanın kutsiyetine aldırış etmeden cami cemaatine plastik mermilerle, gaz bombalarıyla saldırdılar ve en az 27 Müslüman yaralandı.”diye belirtti.

“Ey siyonistler, siz ne alçak bir toplulukmuşsunuz.”

israil’in alçak bir topluluk olduğunu, yeryüzünü fesada boğmak için çabaladıklarına değinen Yıldırım “Ey Siyonistler, siz ne alçak bir toplulukmuşsunuz. Sizin, yeryüzünü fesat etmek için bu kadar çabalamanız niye? İnsanlıktan intikam mı alıyorsunuz? Bu alçaklığa daha ne zamana kadar devam edeceksiniz? Ey Siyonistler, kirli ellerinizi Müslümanların üzerinden çekin! Filistin halkına karşı yürüttüğünüz insanlık dışı katliamlara, ambargolara, terör faaliyetlerine son verin artık.” ifadelerini kullandı.

ABD, AB ülkelerine ve BM’nin acziyetine değinen Yıldırım, “Siyonist israil çetelerini koruyan ABD, AB ülkeleri, aciz BM; sizler sesleniyoruz; ne zamana kadar katillere yaltaklık yapacaksınız. Suça ortaklığınızla siz de lanetle anılacaksınız. İslam coğrafyasında Müslümanlar tahakküm eden gerici-kukla yönetimlere de sesleniyoruz; sizler de ihanetinizin altında ezileceksiniz. Rezil olacaksızı. Rüsva olacaksınız. Halklarınız sizden hesap soracaktır.”diyerek sözlerini tamamladı.

Basın açıklamasının ardından israil’i kınamak üzere Pazar günü öğle namazını ardından miting düzenleneceği ifade edildi. 

Anadolu Selçuklu Ocakları da israil’i protesto etti

Malatya’da israil’e bir tepki açıklaması da Anadolu Selçuklu Ocakları tarafından yapıldı. Mescid-i Aksa’ya postallarıyla giren israil’i lanetleyen Anadolu Selçuklu Ocakları adına basın açıklamasını Ocak Başkanı Ayetullah Geçen okudu.

Mescid-i Aksa’nın namusumuz olduğunu belirten Geçen “Siyonist israil kuduz bir köpek gibi kutsallarımızdan olan mescidi aksaya saldırması bizi çileden çıkartmıştır.” diye ifade etti. İslam liderlerinin İsrail’i kınamanın dışında bir şeyler yapması gerektiğini ifade eden Geçen, herkesi elinden geleni yapmaya davet etti. (Abdusselam Önen –İLKHA)    

                            

Bu haberler de ilginizi çekebilir