• DOLAR 34.167
  • EURO 38.065
  • ALTIN 2920.905
  • ...
Gül: Ankara Sayılı Başkentler Arasına Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyetle birlikte büyüyen Ankara`nın bugün dünyanın sayılı başkentleri arasına girdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ankara`nın başkent oluşunun yıl dönümü ile ilgili bir mesaj yayımladı. Gül mesajında “Kurtuluş Savaşı’nda büyük Atatürk önderliğinde verilen varoluş mücadelesi, bağımsız ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla taçlandırılmıştır. Cumhuriyet’in kurulması sürecinde Ankara’nın başkent ilan edilmesi önemli bir kilometre taşı" olduğunu ifade etti.

Ankara milli mücadelenin sembol şehirlerinden olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, "Yüce Meclis’in toplanmasına ev sahipliği yapan, milli mücadelenin sevk ve idare merkezi olan Ankara, nihai zafere uzanan süreçte hayati bir rol oynamış, başkentlik unvanını da fazlasıyla hak etmiştir. Savaşın ardından yeniden inşa edilen Ankara, Cumhuriyetle birlikte büyümüş, bugün dünyanın sayılı başkentleri arasına girmiştir. Ankara sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerini koruyacak, modern kent kimliğiyle herkesin gurur duyduğu bir başkent olarak gelişimini kesintisiz sürdürecektir." dedi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir