• DOLAR 34.161
  • EURO 38.265
  • ALTIN 2916.376
  • ...
Cezaevinde Ölen Tutuklunun Ailesine Bürokrasi Eziyeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 26.07.2006 tarihinde Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi`nde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Hizbullah davası sanıklarından Musa Özer`in ailesi, aradan geçen 5 yıldan fazla süreye rağmen sıkıntılardan kurtulamıyor.

 

Daha önce Musa Özer`in vefat ettiği sırada üzerinde bulunan elbise ve özel eşyaları talep eden aile, bunları almak için 2007 yılında Diyarbakır Adliyesi`ne gittiler. Ancak adliye görevlilerinin, tüm aramalara rağmen elbise ve özel eşyaların hastanede kaldığını söylediğini belirten Musa Özer`in damadı Ömer Biçer, o tarihte savcılığa dilekçe verdiklerini ancak hala bir gelişme olmadığını ve bir cevap alamadıklarını kaydetti.

 

Üç ay önce kaynanası Nurten Özer`in karakola davet edildiği ve kendilerinin de dilekçeleri ile ilgili bir gelişme olduğunu sandıklarını ancak 12.10.2011 tarihinde Batman`da mahkemeleri olduğunun tebliğ edildiği söyledi.

 

12.10.2011 tarihinde kaynanası Nurten Özer`e Batman Sulh Hukuk Mahkemesi Tereke Hâkimliği`nde yapılan duruşmada Musa Özer`in Cezaevi`nde hesabında bulunan 0,25 TL`nin alınması gerektiği söylendi. Bu paranın alınması için dava açıldığını ve dava sonunda Vakıfbank`ta Musa özer adına hesap açıldığını ve bu paranın bankadan alınarak hesabın kapatılmasını ve bankadan yazı alınarak mahkemeye getirilmesini ve dosyanın kapatılacağının hâkim tarafından kendilerine söylendiğini anlattı.

 

Bu duruma tepki gösteren Musa Özer`in eşi Nurten Özer ve ailesi, aradan geçen 5,5 yıla rağmen yaşadıkları acı yetmezmiş gibi 0,25 TL ve bürokrasiye ile uğraştırılmalarına tepki göstererek, "Mahkemelerin cezaevinde ölen Musa Özer`in hesabını sormak yerine dosyayı kapatarak 0,25 TL ile uğraşıyorlar. Acımız zorla kabuk bağlamışken acımıza acı katıyorlar." şeklinde konuştular.

Veysi Demir - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir