• DOLAR 34.275
  • EURO 37.365
  • ALTIN 2914.168
  • ...
"Bingöl'de teslim edilen TOKİde sorunlar bitmiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - İçmeler Mahallesi'nde geçtiğimiz ay teslim edilen ve vatandaşların yerleştiği 612 konutluk TOKİ konutlarında sorunlar bitmiyor.

Bir kısmı normal bir kısmı da alt gelir grubuna yönelik yapılan 612 adet TOKİ konutlarının zaten zamansız teslim edildiğini belirten vatandaşlar, konutlarda kapı, pencere, mutfak dolapları, yer döşemelerinde, musluk, kalorifer petek ve kazanlarında sorunlar yaşadıklarını ve yaşanan bu sorunları notlar halinde müteahhit firmaya bildirilmesine rağmen halen bu sorunların giderilmediğini bildirdiler.

Konularda sorunlar yaşadıklarını belirten Yavuz Azkaç, “Ben 8'inci blokta oturuyorum. Yakacak olarak binamıza karpuz ithal kömür getirmesi gerekirken, bize limon şeklinde soba kömürü getirmişler.  Bu soba kömürü bina kazanında gider mi? Binayı ısıtmaz ki? Binalarda kullanılan kömür belli ithal karpuz olması gerekir. Şuanda gelen kömür bina kazanına gitmez.”dedi.

“Zamansız teslim edilen TOKİ konutlarında sorunlar bitmiyor”
Konutları yapan müteahhit firma tarafından bir yönetim oluşturulmasına tepki gösteren Azkaç, “Kim bunları atamış, bunlar nerden gelmişler, bu konuda hiç kimseye bir bilgi verilmedi. Burada oturan sakinlere bir şey söylenmedi. Aidatı hesaplamışlar, kömürü ve giderleri kendi kafalarına göre hesaplamışlar. Binada 4 ortak saat olduğunu bunların aboneliği için kişi başı 200 vermesi gerekiyor, bu toplamda 42 bin TL para yapıyor. Bir kaloriferci üç binaya bakıyor. Ona 900 TL maaş veriliyor. 380 TL sigorta parası gidiyor. 3 blok, her blok 24 daireden oluşuyor, daire başı 55 TL den olmak üzere toplamda ayda bu 3 Bloktan 3 bin 960 TL para yapıyor. Bu para nereye kime gidiyor?” ifadelerini kullandı.

"Dışarıdan atanan bu yönetim bizi resmen sömürüyor"
Kimin burayla ilgilendiğini bilmediklerini belirten Azkaç, “Buranın sahibi ve yetkilisi kimdir, devlet midir? Kim burayla ilgileniyorsa doğru dürüst ilgilensinler. Bu insanlar burada bir ev satın almışlar, kiradan kurtulmak için. Eziyete uğramak için buraya gelmedik.  Buranın yönetimi bizi resmen sömürüyor. Biz kendimizi yönetemiyor muyuz? Her bina kendi yöneticisini seçer ve kendi sorunlarıyla kendileri ilgilenir. Bu tam bir rezalet, gerekirse kendimiz Avukat tutar bu haksızların takipçisi olacağız. Her yerde bir binada yaşayan insanlar kendileri bir araya geliyor, yöneticisini seçiyor ve sorunlarını konuşarak halediyorlar. Biz şekil dışarıdan bir yönetim istemiyoruz.”ifadelerini kullandı.

“Dışarıdan gelen ve kendi kafasına göre hareket eden bir yönetim istemiyoruz”
Azkaç, “Bu sitedeki insanlar zaten dar gelirli vatandaşlardır. Bu konutlar alt gelirli insanlara yönelik yapılmış. Zengin adamın burada işi olmaz. Biz buranın sakinleri, dışarıdan gelen ve kendi kafasına göre hareket yapan bu yönetimi istemiyoruz. Dar gelirli vatandaşlar olarak bu uygulamaların altında kalkamayız. Her blok kendi kendini yönetir ve yönetmesini bilir.” dedi.

Teslim edilen konutlarda birçok sorun olduğunu belirten Sait Kovalar, “Şunda birçok sorun yaşıyoruz. Tesisat sorunu var, kalorifere su verdiler, dairemizi su bastı. Daha yeni kalorifere deneme amacıyla su verildi. Tesisat patladı. Evimiz su altında kaldı. Dairelerde birçok sorun var, baştan savma olarak yapılmış ilgilenende yok." ifadelerini kullandı.

"Kaloriferler yanmadığı için çoluk-çocuk hepsi hasta"
Konutlarda oturan Samet Özek ise, "Buraya yeni gelmemize rağmen birçok sorunla karşılaştık. Bir hafta içme suyu sıkıntımız vardı o giderildi. Şimdi de kaloriferimiz yanmıyor. Yetkili firmadan buna el atmasını istiyoruz. Kaloriferimiz yanmıyor. Deneme amaçlı yaktılar devir daim pompası bozuk su çekmiyor. Sorunlarımız çok; kapılarda sorun var, pencerelerde sorun var, çeşmelerde sorun var bir tane değil ki? Tüm bunları yine geçelim, kaloriferler yanmadığı için çoluk-çocuk hepsi hasta. Kendi paramızla kendimize bela almışız. Yetkililerin biran önce bu sorunlarımıza el atmasını istiyoruz.” şekline konuştu.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir