• DOLAR 34.271
  • EURO 37.427
  • ALTIN 2917.338
  • ...
Otobüs şehir içi ulaşım sürücülerine `iletişim` eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ve yaklaşık 360 şoförün katıldığı eğitimde, Ulaşım Eğitim Uzmanı Seçil Özsöyler, işletme iletişimi ve iş ilişki becerisini anlattı.

Özsöyler, aylık periyotlarda verilen eğitimlerde, yolcu şoför ilişkisinde, yolcu memnuniyetini sağlamak, ast üst ilişkilerine düzen vermek ve ulaşım ağının en iyi noktalara getirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Seminerlerle ile ilgili  bilgi veren  Özsöyler, kısa süre önce engelli vatandaşların hizmetine sunulan engelli uyum otobüslerinde de, nasıl davranılması gerektiği hakkında bilgi verdiklerini belirterek,  “Engelli vatandaşlarımız, şoförlerimizin refakatiyle otobüslere bindirilip, indiriliyor. Ayrıca yaşlı, çocuk ve hamile yolcularımıza yer verilmesi hususunda otobüslerimize yazılı bildirim astık. Körüklü otobüslerimizde ise, engelli, yaşlı ve hamile yolculara yardım etmesi için hostes bayan arkadaşlarımız çalışıyor. Yolcu memnuniyeti odaklı çalıştıtırdığımız şoförler, kılık kıyafet, saç, sakal temizliğine dikkat etmesi ve yönetmeliğe uygun şekilde giyinmeleri gibi konulardan da bahsettik.”dedi.


Şoförlerin, yolcu otobüslerinin durak yerlerine araç parkının yapıldığı yönünde şikâyetlerinin de dikkate alındığını vurgulayan Özsöyler, konuyla ilgili denetimlerin artırılması yönünde talepte bulunacaklarını belirtti.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir