• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
İdeal Gençlik Topluluğundan Rektör Uluçam'a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete, İdeal Gençlik Topluluğu yönetim kurulu üyelerinden M. Şah Afşin, Servet Çetiz, Basın ve Yayın Sorumlusu Metin Bati ve topluluğun ikinci akademik danışman hocası Araştırma Görevlisi Ömer İmir katıldı.

Ziyaretlerindeki amacın birebir Rektör Uluçam ile tanışmak ve topluluk hakkında bilgi vermek olduğunu söyleyen topluluğun ikinci akademik danışman hocası Araştırma Görevlisi Ömer İmir, “Bizler üniversite gençliğinin büyük bir boşlukta olduğunu fark ettik. Üniversitenin sadece derse gir-çık olmadığını öğrencilerimizin sosyal, kültürel, ilmi ve manevi olarak da takviye edilmesi gerektiğini gözlemledik. Bu doğrultuda üniversite gençliğinin hem kendine hem de topluma faydalı bir fert olması için bir nebzede olsa bu amaca hizmet edecek sosyal etkinlikler yapmak için böyle bir topluluk kurduk. Yani kısacası üniversite gençliğine İdeal bir genç nasıl olmalı? Sorusunun cevabının ne olduğunu göstermek istedik.”dedi.

Yaptıkları birçok etkinlik hakkında Uluçam’a bilgi veren İmir, bu yıl yapmayı düşündükleri programlar hakkında da bilgi verdi. İdeal Gençlik Topluluğu yönetim kurulu üyelerinden Servet Çetiz’de Mısır’daki idam kararlarını protesto amaçlı yaptıkları basın açıklaması hakkında Uluçam’a ayrıntılı bilgi vererek, “Bizler bu tür sosyal çalışmalarımıza tüm azim ve kararlılığımızla devam edeceğiz. Her ne kadar bu güzel çalışmalara engel olmak isteyen birileri çıksa da biz her zaman sağduyumuzu koruyacağız. Aynı zamanda yıkıcı değil her zaman yapıcı tutumumuzu sergileyip Batman Üniversitesinin her zaman en güzel ve olumlu etkinliklerle anılmasına katkı sağlayacağız. Hocalarımızın tavsiye ve eleştirileri bizim için çok değerlidir.”diye konuştu. Çetiz, bu tür etkinlikler için Rektör Uluçam’dan kendilerini desteklemelerini talep etti.

Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam ziyaret heyetini ilgiyle dinleyerek bu tür görüşmeleri sık sık yapmak istediklerini fakat zaman sıkıntısından dolayı bunu gerçekleştiremediklerini söyledi. Uluçam, “Sizi dinlerken çok mutlu oldum. İnsanın kendi eliyle ürettiğinden daha güzel bir şey olamaz. Bu konuda sizi takdir ediyorum.”dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir