• DOLAR 34.297
  • EURO 37.554
  • ALTIN 2930.67
  • ...
Kudüs ve Mescid-i Aksa için seferber olma zamanıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın içinde ibadet edilmesinin yasaklanması ve Siyonist İsrail askerlerince içine postallar ile girilmesine tepki gösteren Özgür Kudüs Platformu Başkanı Mehmet Eşin, Mescidi Aksa’nın işgal tarihinin en acı günleriyle karşı karşıya olduğun söyledi.

1967 yılından bu yana ilk defa Müslümanların mescide girmelerinin yasaklandığına dikkat çeken Eşin, Siyonist İsrail askerlerinin son olarak mescide postallarıyla girdiğini ve Kur’anları yere savurarak açıkça mukaddesatı çiğnediğini söyledi.

“Siyonist İsrail kendince işgalin altyapısını hazırlamakta”
Mescid-i Aksa’nın, 144 dönümlük bir toprak parçasından ibaret olmadığını belirten Eşin, Mescidi Aksa’nın Küfür-iman, hak-batıl, zalim ile mazlum arasındaki savaşın sembolü olduğunu söyledi.

Eşin, “Siyonist rejim; Mescid-i Aksa’ya hâkim olmadan Kudüs’e, Kudüs’e hâkim olmadan Filistin’e hâkim olamayacağının farkındadır.  Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar için öneminin de farkındadır. Bunun için şu ana kadar direk bir saldırıya yeltenmemiş ve işgal edememiştir. Ama sinsi plan ve oyunlarını devreye koymaktan da geri kalmamıştır. Mescid-i Aksa’nın yıkılması için yıllardır arkeolojik kazıları bahane göstererek altını oymakta, cuma namazlarında yaşı 50’nin altında olanları içeriye almamakta, toprak gaspı, baskı ve terörle etrafını Müslümanlardan tamamen izole etmeye çalışmaktadır. Kendince işgalin altyapısını hazırlamakta, bir oldubittiyle Mescidi işgal etmeyi tasarlamaktadır.” uyarısında bulundu.

“İslam âleminde ki karışıklıklar Siyonistlere hayallerindeki fırsatı sunuyor”
Son dönemde Müslümanların birlikten yoksun hallerinin sonucu olarak Suriye ve Irak’ta iç çatışmaları meydana getirdiğini, Mısır’da ise Müslümanlara karşı bir darbe halinde tezahür ettiğini, söyleyen Eşin, Türkiye’nin ise kendi iç sorunlarıyla meşgul olmalarından dolayı Siyonistlere hayallerindeki fırsatı sunduğunun altını çizdi.
Eşin, “Müslümanlar bu tür oyunlara karşı uyanık olmalı ve tepkilerini her türlü zaman ve zeminde dile getirmeliler. Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgür olmadığı bir dünyada ümmetin izzetinden, özgürlüğünden bahsedilemez. Mescid-i Aksa’nın da işgal edilmesiyle ümmetin var olan tüm heybet ve izzeti yerle bir edilmek istenmektedir.” ifadelerini kullandı. 

“Müslümanlar meydanlara çıkarak tepkilerini en yüksek dozda ortaya koymalıdır”
Filistin’de ve Ürdün’de oturan Müslümanların öncelikli görevinin Kudüs’te, bu işgal ve tecavüzlere karşı topyekûn durmaları olduğunu söyleyen Eşin, buradaki Müslümanların işgale karşı Mescid-i Aksa’da nöbette olmaları, işgale karşı bedenlerini siper etmeleri, gerektiğini söyledi.

Mescid’in işgal edilmesi durumunda bu topraklarda yaşayan Müslümanların buralarda kalmalarının hiçbir zaman mümkün olmayacağını belirten Eşin, “Dünyadaki tüm Müslümanlar tepkilerini dile getirmeli, gündemin bir numaralı meselesi Kudüs ve Mescid-i Aksa olmalıdır. Yazarlar, hatipler Kudüs’ü işlemeli, âlimler Kudüs’ü konuşmalı, basın ve medyanın ana konusu Kudüs ve karşı karşıya olduğu tehlike olmalıdır. Ümmet olarak seferber olunmalı, Müslümanlar meydanlara çıkarak tepkilerini en yüksek dozda ortaya koymalıdır. Müslümanlar, hükümetlerini harekete geçirecek adımların atılmasını sağlamalı, Kudüs’ün salt Filistinlilerin veya Arapların olmadığı, tüm Müslümanların mukaddesatı olduğu gerçeği Siyonistlere belletilmelidir.” çağrısında bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir