• DOLAR 34.283
  • EURO 37.553
  • ALTIN 2895.995
  • ...
'Ortadoğu Okulu' sertifika programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Çok kritik bir dönemden geçen Ortadoğu'yu tüm özellikleriyle birlikte anlamak amacıyla düzenlenen 8 Kasım tarihinde başlayacak olan sertifika programı, Marmara Üniversitesi, Ortadoğu ve Afrika Araştırmacıları Derneği (ORDAF) ve İHH İnsani ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin paydaşlığında gerçekleştirilecek.

Üç ay sürecek olan program Marmara Üniversitesi’nin Sultanahmet yerleşkesinde her hafta farklı uzmanların sunumlarıyla yapılacak. Programa değişik üniversitelerden çok sayıda akademisyen ve uzmanın yanı sıra, sahadaki sıcak bilgileri aktaracak çok sayıda gazeteci ve yazar da yer alacak.

Programın koordinatörlüğünü yürüten ORDAF Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, bugünlerde Ortadoğu bölgesinin her zamankinden daha önemli bir hale geldiğini hatırlatarak, söz konusu sertifika programının bir boşluğu doldurmanın yanı sıra, olayları anlamada esaslı bir katkı sağlayacağını belirtti.

İHH İnsani ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Koordinatörü Dr. Ahmet Emin Dağ ise programın özellikle genç araştırmacılar için bir fırsat olduğunu belirterek, yaşadığımız bölgeyi öğrenmeye olan merakın son aylarda arttığını bu nedenle başvuru sayısının 2 bine yaklaştığını söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir