• DOLAR 34.191
  • EURO 37.563
  • ALTIN 2890.4
  • ...
Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi Kentsel Tasarım Projesi hayata geçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Tarsus’ta eski yerleşim alanlarının tanıtımında önemli role sahip olan Tarihi Ticaret Merkezi Kentsel Tasarım Projesi hayat geçirilmeye başlıyor.

Projenin Şehitkerim Mahallesi, eski belediye binası, Ulu Cami, Kırkkaşık Bedesteni ve Yeni Hamam arasında kalan bölgeyi kapsadığını söyleyen Başkan Can, “Hazırladığımız proje ile bu bölge önemli bir ticaret merkezi haline gelecek. Bölgede yıllardır süren sorunu yok etmek için çalışıyoruz. Zaman kaybına hiç tahammülümüz yok, Tarsus'un modern bir kent kimliğine kavuşması için bu proje bitmelidir. Bu çarşıyı en kısa zamanda kültür değerlerini koruyarak çağdaş ve modern bir çarşı ve cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.

Meydan düzenlemesinin yapılacağını altını çizen Başkan Can, “Tarihi Ticaret Merkezi 34 yapı adasını kapsamaktadır. Hazırlanan bu proje ile tarihsel süreç içinde kültürel, sosyal ve ekonomik niteliklerin biçimlendirdiği bir kentsel dokunun, mevcut sorun ve olanaklarının değerlendirilerek günün ve geleceğin gereksinimlerine uygun olarak yeniden düzenlenmesine yönelik işlevsel, tarihsel ve kamusal bir çok önemli yapıyı üzerinde barındıran Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan eski tarihi ticaret merkezinin içinde barındırdığı tescilli yapıların ticaret işlevlerini koruyarak sağlıklaştırılması, alanın girişinde çarşı ile bütünleşik kullanıcın dinlenebileceği ve aynı zamanda bir buluşma ve paylaşım noktası özelliği taşıyacak meydan düzenlemesi yapılacak” ifadesini kullandı.  (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir