• DOLAR 34.228
  • EURO 37.474
  • ALTIN 2869.587
  • ...
Araçları ellerinden alınmak istenen vatandaşlar eylem yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’da ihale ile özel bir şirket tarafından Batman Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) verilen 162 araç, ihale süreci bittiğinden dolayı TPAO’dan tekrar geri alınmak istendi. Bunu duyan 162 araçtan 43’ünün kendilerine ait olduğunu iddia eden araç sahipleri araçlarını geri almak için eylem yaptı.

TPAO Bölge Müdürlüğü’nde işçiler adına konuşan taşeron Orhan Gültekin, “Ben Şanlıurfa’da bulunan özel bir şirketin Batman temsilcisiyim. Bu firma iflas etti. Araçlarımızı Gaziantep’te faaliyet yürüten özel bir firmaya devrettiler. Araçları alan yeni firma sahibi araçlarımızın paralarını bizlere ödeyeceğini taahhüt etti. İş bittikten sonra bu firma bize ne araçları ne de paralarımızı vereceğini söylemiyor. Bizde araçlarımız için bir araya toplandık. Elimizden gelse ya bizi öldürecekler ya da bu arabaların buradan çıkmasına izin vermeyeceğiz. 162 aracın 43 tanesi bizimdir. Resmi olarak elimizde bir belge yok ama Gaziantep’teki şirket 5 şahit huzurunda bize taahhütte bulundu.” dedi.


 
Daha sonra işçiler adına konuşan Kutbettin Alparslan ise “Eski müteahhidimiz bize dedi ki, ben kendi mal varlığımdan feragat ediyorum, Gaziantep’te bulunan özel şirkette kalan 1 milyon 450 TL olan para bana aittir, bana vermeyin. Batman’da taşeronluk yapan Orhan Gültekin’e vereceksiniz ama 43 kişinin arabasının parasını ödemek şartıyla. Böyle firmanın sahibi sözü geçerli bir kişi olarak görünse de kendi sözüne inanarak işin sonuna kadar beni bekleyin demişler. İş sonuna gelince bu adam ben zarar ettim diye paradan kaçıyor. Şimdi biz kendisini Batman’a davet ediyoruz. Kendisi resmen bize haksızlık yaptı. 43 kişinin hakkını, çoluk çocuğunun kısmetini ve özellikle 23 aydır hak ediş alınamayan bu araçların, şimdi de sermayesine el koyuyor.” diyerek mağduriyetini dile getirdi.

Yetkililere başvuruda bulunduklarını söyleyen araç sahipleri araçlarının kendilerine ait olduklarının herkes tarafından kabul edilmesini isteyerek bu haklı davanın peşini bırakmayacaklarını belirttiler.

Araç sahipleri kendi haklarını almayana kadar araçlarının başında nöbet tutacaklarını ifade ettiler. Araçlar için gelen araç taşıyıcı tırları ise eylem yapıldığı için TPAO’dan ayrıldı. (Veysi Rüzgar - İLKHA)   

Bu haberler de ilginizi çekebilir