• DOLAR 32.47
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2451.231
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti yüzlerce aileye yardımda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Umut Kervanı Platformu üyesi Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi, yaptığı açıklamada, Ekim ayında 319 mağdur ve ihtiyaç sahibi aileye toplam 12 Bin 180 TL’lik yardım ulaştırdıklarını belirti.

“Yapılan saldırılara rağmen yardım çalışmalarımızı aksatmadık”

Derneklerine yönelik yapılan saldırı girişimlerine rağmen yardım çalışmalarını aksatmadan çalıştıklarını belirten, Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi Yardım Komisyonu Başkanı Ziya Bayık, Kurban Bayramı’nın ilk gününden itibaren Kobani bahanesiyle PKK yandaşlarının üye ve gönüllülerine yönelik saldırı girişimi olduğunu hatırlattı.

Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi Yardım Komisyonu Başkanı Bayık,  bu salıdır girişimleri neticesinde, dernek binalarının basılarak, bütün camlarının kırıldığını belirterek daha sonra,  “Derneğimizin bodrum katında bayramda muhtaç ailelere dağıtılmak üzere piyasa değeri 35 bin TL olan yardım malzemesi bu çeteler tarafından yağmalandı. Yine dernek başkanımıza ait olan araç ateşe verilerek yakıldı. Yine bayramda fakirlere dağıtılmak üzere toplanan etler yapılan saldırılar neticesinde çoğu bozuldu. Yani kısacası bayramda yolumuzu gözleyen fakirlerin bir parça et yemesine engel oldular. Ama çok şükür kısa süre içersinde, ekiplerimizle mahalle mahalle, ev ev dolaşarak, tekrardan topladığımız yardımları muhtaç ailelere birinci elden ulaştırdık. Yardımlarımız, her ay düzenli olarak devam etmektedir. Ayrıca Suriye’den gelen bazı ailelere de her ay düzenli olarak yardımlarımızı ulaştırıyoruz.”  Dedi.

Yapılan yardımların içeriği hakkında da bilgi veren Bayık: “ Bu ayki yardımlarımız ise şöyle; 11 aileye 550 TL değerinde gıda paketi, 160 aileye 8 Bin TL değerinde kırmızı et, 12 aileye 50 TL değerinde beyaz et, 94 aileye 380 TL değerinde ekmek, 2 aileye 2 adet Bin 500 TL değerinde ikinci el Buzdolabı, 16 aileye 500 Tldeğerinde giyim ve ayakkabı, 23 aileye 1.000 TL değerinde ev araç-gereçleri ve son olarakta 1 aileye 200 TL değerinde 600 kg yakacak talaş yardımında bulunarak Ekim ayı faaliyetlerimiz sonlandırdık.” İfadelerine yer verdi.

Bayık son olarak yardım çalışmalarında kendilerine desteklerini esirgemeyen hayırsever Tarsus halkına, dernek üye ve gönüllülerine teşekkür ederek, “Her ay olduğu gibi bu ayda da  bizden desteklerini esirgemeyen hayırsever halkımıza, derneğimizin üye ve gönüllülerine, ulusal ve yerel basına  teşekkür ediyor. Allah kendilerinde razı olsun diyorum.” İfadelerini kaydetti.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir