• DOLAR 34.155
  • EURO 37.982
  • ALTIN 2882.55
  • ...
Van Basınından Kısa Kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli haber başlıkları

VANTV HABER: Van Gölü Ayyaşların Çöplüğü Oldu:
Van Gölü`ne yapılan dalışlarda çıkarılan çöpler, göldeki kirliliğin boyutlarını ortaya koydu. Van Denizcilik Lisesi`nde öğrenci olan 10 dalgıç, Edremit ilçesinde bulunan Su Sporları Merkezi tesislerinden Van Gölü`ne daldı. Yaklaşık bir saat süren çalışma sonucu, gölden çok miktarda çöp toplandı. Dalgıçlar, gölün dibinden araba lastiğinin yanı sıra inşaat malzemesi, plastik malzemesi ve ağaç dallarının yanı sıra sahilde alkol alanların fırlattığı metal kutular ve cam şişeleri çıkardı.

Çaldıranda 8 Bin 220 Litre Kaçak Motorin Ele Geçirildi:
Van`ın Çaldıran ilçesinde güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmalarda araziye terk edilmiş 8 bin 220 litre kaçak motorin ele geçirildi.

Park Halindeki Otomobili Çalan Şahıs Yakalandı:
Van`da, park halindeki otomobili çalan bir kişi, Erçek beldesinde jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

VANBASIN: Kur`an Nesli Platformundan ``HAYIRLI``Bir Adım:
Kur`an Nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde bir ilk olarak Kur`an İlimleri ve Meal yarışması düzenleyecek. Bu Kapsamda Mustazaflar ile dayanışma derneği Van Şubesi başvuru standı açtı.

Yüzlerce Vatandaş Başvuruda Bulundu:
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mustazaflar İle Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) yetkilileri açtıkları standa halkın yoğun ilgi gösterdiklerini belirterek; şehrin dört bir tarafına afişlerin asıldığını, şehrin çeşitli yerlerinde bulunan bilbordlara, yerel tv ve radyolara reklam verildiğinin ve bunun sonucu olarak da şimdiden yüzlerce vatandaşın başvuruda bulunduklarını`` belirtti.

Van Belediye Başkanı`na Hapis Cezası: Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`nın, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen iki ayrı davada, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Kavşakta, Kazaya Davetiye!
Van`ın en işlek caddelerinden biri olan İpek Yolu Caddesi emniyet müdürlüğü kavşağında trafik lambasının hem yaya hem de araç trafiğine aynı anda yeşil ışık yakması adeta kazalara davetiye çıkarıyor.

VAN HABERLERİ: 45 Öğrenci Yemekten Zehirlendi:
VAN merkeze bağlı Kasımoğlu Köyü İlköğretim Okulu`nda yedikleri yemekten zehirlenen 45 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

VANHABER TV: Van`da İş Yeri Yangını:
Van`da, bir iş yerinde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

MERKÜR HABER: Van gölünden Neler Çıkmadı ki?
Van Denizcilik Lisesi öğrencileri Van Gölü`ndeki kirliliğe dikkat çekmek için gölde dip temizliği yaptı.

VANSESİ GAZETESİ: 1. Ulusal Veteriner Öğrenci Kongresi Van`da Başladı:
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri tarafından organize edilen "1. Ulusal Veteriner Öğrenci Kongresi", düzenlenen açılışla başladı.
Murat Dalgın-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir