• DOLAR 32.501
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2420.321
  • ...
Kozluk`ta Hz. Hüseyni anma ve anlama etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesinde yaptığı hayırlı faaliyetleriyle ismini duyuran Kozluk İlim Der, “Hz. İmam Hüseyin’i anma ve anlama” etkinliğini İlim Der Yamaçlı temsilciliği binasında gerçekleştirdi.

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, dinletilen sinevizyon gösterimleriyle devam etti.

Programda günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan İlim Der Dernek Başkanı Abdulcelil Bala, Hz. Hüseyin’in ve Kerbela olayının önemine ve günümüz Müslümanlarına çağrışımının neler olduğuna değindi.

“Kerbela hadisesi sıradan bir hadise değildir”

Kerbela hadisesinin sıradan bir hadise olarak görülmemesi gerektiğini söyleyen Bala, “Hz. Hüseyin zalimin karşısında izzetlice durmayı zillet altında yaşamaktansa izzetlice ölmeyi yeğleyen ve günümüz Müslümanlarına bu dersi veren şerefli bir direnişin sembolüdür. Hz. Hüseyin olmasaydı belki de kendisinden sonra gelen nesiller zalime karşı durmayı bilmeyecek ve İslam dini ayaklar altında çiğnenirken zillet altında yaşamayı tercih edeceklerdi. Hz. Hüseyin olmasaydı belki de günümüz Müslümanları bugünkü Yezidileri tanıyamayacak olacaklardı. Hz. Hüseyin’in kıyamı İslam ümmetinin ve tarihin gelecekteki akışının seyrini belirleyecek bir kıyam olacaktı.” ifadelerini kullandı.

“Yol ikidir, Ya Hüseyn’in yolu ya da Yezid’in yoludur”

Etkinlikte konuşmasına devam eden Bala, “Hz. Hüseyin’in kıyamı bizlere iki yolu çizmiştir. Ya Hz. Hüseyn’in yolundan gider ve izzeti tercih ederiz, ya da Yezid’in yolunu seçer ve zilleti tercih ederiz. Kerbela olayı hak ile batılın ayrışmasıdır.” diyerek Müslümanların iki yoldan birinde yürüdüklerine dikkat çekti.

Konuşmanın ardından İlahi ve ezgilerin okunduğu program yaklaşık 1 saat sürdü.

Etkinliğe çocukların yoğun iştiraki gözlerden kaçmazken, program Muharrem ayının simgesi olan aşure tatlısının dağıtımıyla son buldu.

(Muhammed Said Aksoy-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir