• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
DÜ Hastanelerinde üç boyutlu kanser tedavisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi Hastanelerinde, son teknoloji ürünü olan tomoterapi cihazı ile üç boyutlu kanser tedavisine başlandı.

Prostat, gırtlak, meme kanseri ve diğer kanser türlerinin ışın tedavisinde kullanılan tomoterapi cihazı ile hastalara verilen üç boyutlu ışınla daha etkili tedavi yapılıyor.

Kanserin tüm dünyada giderek artan yaşamsal bir sağlık sorunu olarak güncelliğini koruduğunu belirten Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, istatistiklere göre dünyada her 250 ile 350 kişiden birinin kansere yakalandığını söyledi.

“Teknolojik gelişmeler, kanserin erken evrelerde teşhis edilmesini sağlıyor”

Tıp çalışmalarında kanserin ölümcül ve tedavisi olmayan bir hastalık olmasının önüne geçilmeye çalışıldığını söyleyen Alan, “Günümüzde özellikle görüntüleme metotlarındaki teknolojik gelişmeler, kanserin çok erken evrelerde teşhis edilmesini sağlıyor. Böylece en iyi tedavi metotlarıyla tedavilere olanak sağlamaktadır. Radyoterapi alanında tıp teknolojisinin kullanımı, kemoterapi alanında da yeni bulunan ilaçlar, kanserin tedavisi olmayan bir hastalık olmaktan çıkarıyor. Bu gelişmelerden en önemlilerinden birisi de Radyasyon Onkolojisi alanında yeni bir teknoloji olan ve üç boyutlu tedavi olanağı sağlayan tomoterapi cihazıdır.” dedi.

Tomoterapi cihazı sağlıklı dokuya zarar vermez

Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Burhanedtin Zincircioğlu, Türkiye’de birkaç merkezde, bölgede ise sadece Dicle Üniversitesi Hastanelerinde bulunan tomoterapi cihazının sağlıklı dokuya zarar vermediğini ifade etti.

“Tüm kanser türlerinin tedavisinde güvenle kullanılmaktadır”

Tomoterapi cihazıyla aynı anda farklı yerleşimde olan tümörlerin tedavisinin mümkün olduğunu kaydeden Zincircioğlu, “ Bu cihaz vücudun çeşitli yerlerinde bulunan birden çok kitleyi aynı anda ışınlama kapasitesine sahiptir. Dolayısıyla tüm vücut ışınlaması, beyin ve omuriliğin beraberinde ışınlaması durumunda etkin bir tedavi cihazıdır. Tomoterapi cihazı hastanın etrafında 360 derece dönerek ışınlama yapar. Tüm kanser türlerinin ışınla tedavisinde güvenle kullanılmaktadır.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir