• DOLAR 32.465
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2441.5
  • ...
Çiftçiler dikkat:"İlaçsız tohum kullanmayın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman Çiftçiler Derneği Başkanı Veysi Acar, çiftçilerin ekinlerde önemli ölçüde zarara yol açan kök çürümesiyle ilgili dikkat etmesi gerekenleri İlke haber Ajansı’na anlattı.

Çiftçilerin yıl boyunca emek harcadığı ekinlerin tehlikeyle karşı karşıya kalmaması için mutlaka kök çürümesine karşı ilaçlı tohumların alınmasını isteyen Acar, aksi takdirde emek harcadığı ürünlerin heba olacağı uyarısında bulundu.

Ürünlerdeki kök çürümesine karşı tedbirin ilaçlı tohumla ekimin yapılmasıyla alınabileceğinin altını çizen Acar, “Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki tarlalarda hastalıklar bayağı yayılmış. Buna karşılık mahsullerimizde kök çürümesi olmaktadır. Çiftçilerimiz bu kök çürümesine karşı mutlaka tohum aldıkları zaman, ilaçlı tohum almaları gerekiyor. Çiftçilerimiz ilaçlı olmayan tohumları kesinlikle kullanmasınlar. Eğer  ki çiftçilerimiz ilaçsız tohum tarlaya atarlarsa kısa bir süre sonra mahsulden hiçbir verim alamazlar. Çiftçilerimiz henüz yeni tarlalarını sürmeye başlamış ve buna mutlaka önem versinler. İlaçlı tohum kullanılmazsa çiftçinin tüm emeği boşa gider ve çok ciddi bir ekonomik kayıp  ta yaşar.” dedi.

Çiftçiyi her seferinde uyardıklarını belirten Acar, özellikle bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne çok ciddi görevin düştüğünü söyledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir