• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ermenek Faciasında 8. Güne Girildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karaman Ermenek`teki maden ocağındaki su baskınının ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, madenin içindeki suyun büyük bölümü tahliye edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, varılan noktalarda tahmin ettiklerinin dışında engeller çıktığını açıklamıştı. Bu nedenle de ne madencilere ne de malzemelerine ulaşılabildi.

Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı da ön raporunu açıkladı. Rapora göre, 18 işçinin mahsur kaldığı facia eski imalat bölgesinde biriken suyun basıncının artmasıyla meydana geldi.

Ermenek ilçesinin kömür ocaklarının yoğun olduğu Güneyyurt beldesi ile Pamuklu köyü arasında bulunan Has Şekerler Madencilik Ltd. Şti.`ye ait linyit kömürü ocağındaki kaza 28 Ekim Salı günü saat 12.15`te olmuştu.

Sabah vardiyasındaki işçiler üretim yaparken, ocağın yer altı su seviyesinin altında bulunan 350 metrelik bölümde bir anda galeriye su dolmaya başladı. Öğle yemeğindeki işçilerden 16`sı kurtarıldı. 18 işçi ise su ile dolan bölümü geçemedi. Halen de su altındalar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 19-20 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan denetimde, madenin eksikleri nedeniyle 9 bin lira para cezası uygulandığı ancak kapatılmasına gerek görülmediği ortaya çıkmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir