• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
90 gün kuvözde kalan bebek hayata tutundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep’te özel bir Hastanede 26 haftalık iken, 800 gram ağırlığında doğan, 3 ayın sonunda 2050 grama çıkan  "Sırat bebek", normal yaşamına dönmek üzere sağlıklı bir şekilde ailesine teslim edildi.


 

Yoğun Bakım sorumlusu Dr. Nihat Akgül yaptığı açıklamada, “Bu tür bebeklerin yaşama fonksiyonu düşüktür. Ancak böyle küçük bebeklerin hasarsız yaşayabilmesi için, ileri teknoloji kullanılabilen, tam teşekküllü yeni doğan yoğun bakım şartları ile, deneyimli bir yeni doğan ekibi gerekmektedir. Ekibimizle birlikte Sırat Akyıldız bebek için seferber olduk. Allaha şükür kendisini hayata tutundurmayı başardık. Kuvözde özel bakım uygulanan Sırat bebek, doğumundan sonra ilk 10 gün boyunca kilo kaybedip 600 grama kadar düştü. Yaklaşık 30 gün süresince solunum destek cihazında kaldı. Bebeğin işitmesi, görmesi ve beyninde herhangi bir hasar oluşmadı ve bugün sağlıklı bir bebek olarak ailesine teslim edildi.”ifadelerini kullandı.


 

Bebeğini yaklaşık 3 ay sonra kucağına alan baba İsmail Akyıldız ise,  bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir