• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Davutoğlu: `Süreç HDP`nin tutumuna bağlı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AFYON - Afyonkarahisar Valiliği`ni ziyaretinin ardından Dumlupınar Ortaokulu`nu ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan`ın, çözüm sürecinin tekrar rayına oturtulmasıyla ilgili açıklaması hatırlatılan Davutoğlu, sürecin HDP`nin tutumuna göre devam edeceğini söyledi.

Davutoğlu, "Çözüm süreci her şeyden önce halkımızın sahiplendiği bir süreç. Temaslarımız devam ediyor. Bu temaslar sadece HDP ile değil, halkın bütünüyle olacak. HDP Türkiye`de anayasal kanunlar çerçevesinde davranmaya devam ederse görüşmelerimiz devam eder. Ama kamu düzenini bozmaya yönelik eylemler içerisinde olmamaları gerekiyor. Şiddet, terör, izinsiz eylem, can ve mal kaybına yol açacak tutumların dışında olmaları ve bunlara karşı tavır almaları durumunda muhatap oluruz." dedi.

HDP parti gibi davranırsa muhatap olmaya devam edeceğini ifade eden Davutoğlu, muhatap olarak her zaman çözüm sürecine katkıda bulunacak herkesle konuşacaklarını ifade etti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir