• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hamas BM`nin planını kabul etmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE: Birleşmiş Milletler`in (BM), Gazze`nin yeniden inşası amacıyla bölgeye inşaat malzemesi sokulması planının Hamas tarafından kabul edilmediği belirtildi.

Hamas Sözcüsü Musa Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, BM`nin, Gazze`nin yeniden inşası amacıyla bölgeye inşaat malzemesi girmesi planını Hamas tarafından kabul edilmediğini açıkladı.

Merzuk, " BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry`nin planı bizlere hiçbir surette sunulmadı. Bu plan,Hamas yetkililerinden resmi olarak onaylanmadı. Plan`da bazı düzenlemeler yapmamız için Gazze`deki tüm siyasi ve toplumsal güçlerle çalışacağız" ifadesini kullandı.

BM Genel Sekreteri`nin Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry, Gazze`nin yeniden inşası amacıyla bölgeye BM denetiminde inşaat malzemesi sokulması için israil ve Filistin`in anlaştığını belirtmişti.

israil, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze`ye, 7 Temmuz`da havadan ve denizden, 17 Temmuz`da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarını sürdüren israil, 26 Ağustos`ta, Mısır`ın arabuluculuğundaki görüşmelerde varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti. İsrail`in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 157 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir